pomoc pilnie potrzebna!!!

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

szekspir

pomoc pilnie potrzebna!!!

Post autor: szekspir » 24 paź 2010, 15:54

Od 3 dni walczę z jakimś zwierzem który demoluje mi kurnik i codziennie kładzie,jedną dwie kury,niedługo chyba już nic nie będzie do ratowania,może to tchórz,kuna,a może duży szczur,sam już nie wiem co robic,wydaje mi sie że wszysto uszczelniłem,ptaki zamknięte,a rano kolejna porażka,jak na szybko zrobić jakąś konkretną półapkę...?może jest na to jakiś patent? od dzisiaj spuszcze jeszcze psy na noc może to coś pomoże?

Awatar użytkownika
rav08
forumoholik
Kontakt:

Post autor: rav08 » 24 paź 2010, 17:36

Może cię mają dość i same się uśmiercają :-P

szekspir

Post autor: szekspir » 24 paź 2010, 17:54

wątpie by same przegryzały sobie gardła :mrgreen: postawiłem pare pętli,może to" Coś" wpadnie,choć to mała nadzieja,cała akcja odbywa się około 1 w nocy,bo psy dostają szajby na całą wioskę

szekspir

Post autor: szekspir » 24 paź 2010, 18:07

Jesli to taki zwierz to chyba trzeba będzie wykonać pare hakownic i samopałów :mrgreen:

DASZIN
Kontakt:

Post autor: DASZIN » 24 paź 2010, 18:45

To pewnie tchórz lub łasica.
Zrób prostokątną skrzynkę z 3 desek w kształcie litery u na środku deseczka podzieli skrzynkę na 2 komory, na to nakładasz klapy połączone do środkowej przegródki na zawiasach, klapa ma kształt litery L domyka skrzynkę od góry i z boku w górze klapki zapadki robisz otworek przez który przeciągasz jakiś sznureczek i podłączasz do takiego haczyka na dnie (jak w łapce na myszy) - zwierzak łapie za mięsko i klapka opada zatrzaskując go w komorze, żeby zwierzak się nie uwolnił wieko powinno być czymś dociążone. Nie wiem czy można to jaśniej opisać.

szekspir

Post autor: szekspir » 24 paź 2010, 19:50

Zdobyłem na wiosce własnie jakąs skrzynie do łapania,tchórza,na końcach są dwie literyL,pomiedzy nimi jakiś otwór,prostokątny,i na bokach dwa mniejsze,coś takiego starego,bo po sznutkach to zostały,już jakieś "knoty",musze jakoś dojśc jak te sznurki poprzekładać,bo chłop mówił że jakiś patyk mam tam włożyc z kawałkiem mięsa,czarna magia :mrgreen: no ale lepszy rydz niż nic,bo dzisiaj kury nawet do kurnika nie weszły,po usiadały w pobliżu psich bud....nie są takie głupie ;-)

Awatar użytkownika
Marek
forumoholik

Post autor: Marek » 24 paź 2010, 19:56

Może pieski głodne i o 1 w nocy nie wytrzymują już :roll:
:evil:

DASZIN
Kontakt:

Post autor: DASZIN » 24 paź 2010, 19:58

Nie może to być mocno zablokowane bo śmierdziel zwieje z mięsem.

szekspir

Post autor: szekspir » 24 paź 2010, 20:00

Oj psy są na łancuchach grubych jak "galernicy",nawet jak by zerwały łąncuch,szybciej poszły by na zające ;-) a jak się złapie,to jak nastąpi "eksterminacja" w tej skrzyni,-głodówka?

DASZIN
Kontakt:

Post autor: DASZIN » 24 paź 2010, 20:27

Nałożysz na skrzynię wór i masz gada w worku, a exterminacja to już jak ci fantazja podpowie -śmierć głodowa byłaby nie humanitarna- ważne żeby zbytnio nie cierpiało stworzenie a może masz jakiegoś znajomego, który się tym zajmie ( ale najpierw musisz go złapać).

Awatar użytkownika
Marek
forumoholik

Post autor: Marek » 24 paź 2010, 20:45

szybka dekapitacja i mmm darmowy obiadek... :->

...

nie? :-( no już na coś niech zostanie wykorzystany łup... może futerko
:evil:

Maciej

Post autor: Maciej » 24 paź 2010, 21:38

gazem dziada ! CYKLONEM B

Awatar użytkownika
Magda
Kontakt:

Post autor: Magda » 25 paź 2010, 08:52

"Wszystkie zwierzęta są równe, ale niektóre równiejsze"

szekspir

Post autor: szekspir » 25 paź 2010, 11:09

o własnie to jest super link,pewnie to kuna bo w suficie na strychu gospodarczego znalazłem dziurę,a psy na szczucie własnie szczekają gdzieś w górę.Ta pułapka drewniana,też jednak się zatrzasneła,choć stała pod kurnikiem,ale nic nie było,no ale dziśiejszej nocy nic nie zgineło,dzisiaj za dnia dopracuje te sznurki,najgorzej jednak gdyby sprowadziła się cała rodzinka :mrgreen:

Awatar użytkownika
nibylung
Kontakt:

Post autor: nibylung » 25 paź 2010, 12:03

Najbardziej humanitarnie postąpisz jak po złapaniu stwora wywieziesz go do dalej w las.
Zwierze nic nie winne po prostu poluje tam gdzie łatwo o zdobycz. A futro teraz jeszcze jest nie dobre bo nie wymienił sie jeszcze włos na zimowy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”