pomoc pilnie potrzebna!!!
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
szekspir
pomoc pilnie potrzebna!!!
Od 3 dni walczę z jakimś zwierzem który demoluje mi kurnik i codziennie kładzie,jedną dwie kury,niedługo chyba już nic nie będzie do ratowania,może to tchórz,kuna,a może duży szczur,sam już nie wiem co robic,wydaje mi sie że wszysto uszczelniłem,ptaki zamknięte,a rano kolejna porażka,jak na szybko zrobić jakąś konkretną półapkę...?może jest na to jakiś patent? od dzisiaj spuszcze jeszcze psy na noc może to coś pomoże?
-
szekspir
To pewnie tchórz lub łasica.
Zrób prostokątną skrzynkę z 3 desek w kształcie litery u na środku deseczka podzieli skrzynkę na 2 komory, na to nakładasz klapy połączone do środkowej przegródki na zawiasach, klapa ma kształt litery L domyka skrzynkę od góry i z boku w górze klapki zapadki robisz otworek przez który przeciągasz jakiś sznureczek i podłączasz do takiego haczyka na dnie (jak w łapce na myszy) - zwierzak łapie za mięsko i klapka opada zatrzaskując go w komorze, żeby zwierzak się nie uwolnił wieko powinno być czymś dociążone. Nie wiem czy można to jaśniej opisać.
Zrób prostokątną skrzynkę z 3 desek w kształcie litery u na środku deseczka podzieli skrzynkę na 2 komory, na to nakładasz klapy połączone do środkowej przegródki na zawiasach, klapa ma kształt litery L domyka skrzynkę od góry i z boku w górze klapki zapadki robisz otworek przez który przeciągasz jakiś sznureczek i podłączasz do takiego haczyka na dnie (jak w łapce na myszy) - zwierzak łapie za mięsko i klapka opada zatrzaskując go w komorze, żeby zwierzak się nie uwolnił wieko powinno być czymś dociążone. Nie wiem czy można to jaśniej opisać.
-
szekspir
Zdobyłem na wiosce własnie jakąs skrzynie do łapania,tchórza,na końcach są dwie literyL,pomiedzy nimi jakiś otwór,prostokątny,i na bokach dwa mniejsze,coś takiego starego,bo po sznutkach to zostały,już jakieś "knoty",musze jakoś dojśc jak te sznurki poprzekładać,bo chłop mówił że jakiś patyk mam tam włożyc z kawałkiem mięsa,czarna magia
no ale lepszy rydz niż nic,bo dzisiaj kury nawet do kurnika nie weszły,po usiadały w pobliżu psich bud....nie są takie głupie ;-)
-
szekspir
-
szekspir
o własnie to jest super link,pewnie to kuna bo w suficie na strychu gospodarczego znalazłem dziurę,a psy na szczucie własnie szczekają gdzieś w górę.Ta pułapka drewniana,też jednak się zatrzasneła,choć stała pod kurnikiem,ale nic nie było,no ale dziśiejszej nocy nic nie zgineło,dzisiaj za dnia dopracuje te sznurki,najgorzej jednak gdyby sprowadziła się cała rodzinka