Powitanie
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Witam ponownie poszukiwaczy gorąca i twardej stali!
Postanowiłem jeszcze raz się przedstawić abym był poznany przez resztę których do tej pory nie znałem ;]
Mateusz Miklaszewski
Augustów!
kowal ze mnie żaden, ale też gorrrrący ze mnie chłopak...
Otóż, więc... Witam ponownie wszystkich znanych mi wcześniej kowali z którymi dawno nie rozmawiałem oraz nowych... Mojej nieobecności powodów było kilka... nie będę się rozdrabniał: żona, studia itd...
Gwoli wyjaśnienia klepałem w klawiaturkę aby coś na tym forum napisać mniej niż rok temu, powracam z nowym zapałem, ale nadal z brakiem czasu i porządnego miejsca do klepania stali... no nic postaram się trochę wam poprzeszkadzać ;]
Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie... Już spieszę do tematu o stowarzyszeniu :]
Postanowiłem jeszcze raz się przedstawić abym był poznany przez resztę których do tej pory nie znałem ;]
Mateusz Miklaszewski
Augustów!
kowal ze mnie żaden, ale też gorrrrący ze mnie chłopak...
Otóż, więc... Witam ponownie wszystkich znanych mi wcześniej kowali z którymi dawno nie rozmawiałem oraz nowych... Mojej nieobecności powodów było kilka... nie będę się rozdrabniał: żona, studia itd...
Gwoli wyjaśnienia klepałem w klawiaturkę aby coś na tym forum napisać mniej niż rok temu, powracam z nowym zapałem, ale nadal z brakiem czasu i porządnego miejsca do klepania stali... no nic postaram się trochę wam poprzeszkadzać ;]
Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie... Już spieszę do tematu o stowarzyszeniu :]
Cześć!
Mam na imię Michał. Na forum już nie pamiętam jak trafiłem jakieś pół roku temu.Na forum głównie czytam co tutaj mądrego piszecie - moje doświadczenia z kuciem są raczej niewielkie.
Interesuję się głównie łucznictwem i rekonstrukcją historyczną. Ponadto cała masa pomniejszych zainteresowań. Sporo wolnego czasu spędzam w warsztacie gdzie robię głównie drobiazgi z drewna lub metalu. Od dłuższego czasu planuję postawienie niewielkiej kuźni, ale jakoś nie mogę się do tego zabrać.
Pozdrawiam
Mam na imię Michał. Na forum już nie pamiętam jak trafiłem jakieś pół roku temu.Na forum głównie czytam co tutaj mądrego piszecie - moje doświadczenia z kuciem są raczej niewielkie.
Interesuję się głównie łucznictwem i rekonstrukcją historyczną. Ponadto cała masa pomniejszych zainteresowań. Sporo wolnego czasu spędzam w warsztacie gdzie robię głównie drobiazgi z drewna lub metalu. Od dłuższego czasu planuję postawienie niewielkiej kuźni, ale jakoś nie mogę się do tego zabrać.
Pozdrawiam
- marcinello
- Kontakt:
- Grzegorz K.
- Administrator
Bywam często w Warszawie, tam uprawiać kowalstwo jako hobby musi być dość ciężko? Chyba że mieszkasz na obrzeżach to masz idealna sytuację bo możesz kuć i masz dostęp do praktycznie wszystkich gatunków stali. Ja zawsze jak jestem w stolycy staram się przytaszczyć do domu płaskownik narzędziówki
U nas jest to praktycznie nie do dostania.

No ja jestem w tej komfortowej sytuacji, że mieszkam na obrzeżach i rodzice mają kawałek podwórka przy domku, gdzie mogę sobie zagospodarować kawałek terenu na co chcę. Garaż na samochód już przejąłem i mam tam malutki warsztat. A to, że w Warszawie można kupić niemal wszystko co się chce jest niewątpliwym plusem.
- Grzegorz K.
- Administrator