Podstawa pod kowadło
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Podstawa pod kowadło
z jakiego drewna to stworzyłeś ? sosna ?
Nic co robisz, nie jest stratą czasu, jeśli umiesz mądrze korzystać z własnych doświadczeń.
Ładna sztuka 
Człowiek został stworzony przez miłość, dlatego ona tak bardzo go pociąga. J.M.Vianey
Dante95 tak, sosna z kawalkow 10x10. Te z brzegu podcięte pod kątem.
What man is a man who does not make the world better?
apropo perunoskim pnią
owe pnie są z dwóch gatunków drewna
zewnętrzne kantówki są z twardego drewna a wewnetrzne z miekciejszego . miekkie absorbuje drgania zas twarde zewnetrzne osłania te miekciejsze przed uszkodzeniami .Wiem bo pytałem
Ja mam całość z twardego akaciowego drewna i sobie chwale ( kantowki 10x10 , zewnetrznę ciete pod skosem ) . Kowadło bardzo ładnie ciągnie i swietnie brzmi
owe pnie są z dwóch gatunków drewna
zewnętrzne kantówki są z twardego drewna a wewnetrzne z miekciejszego . miekkie absorbuje drgania zas twarde zewnetrzne osłania te miekciejsze przed uszkodzeniami .Wiem bo pytałem
Ja mam całość z twardego akaciowego drewna i sobie chwale ( kantowki 10x10 , zewnetrznę ciete pod skosem ) . Kowadło bardzo ładnie ciągnie i swietnie brzmi
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tak a propos Qmar... bo trochę czasu minęło odkąd wrzuciłeś fotki tego klejonego, sosnowego pnia.
Jak to po tych kilku miesiącach wygląda owy klocek? Bo sam bym się za to zabrał, a drewna sosnowego mam pod dostatkiem...
Jak to po tych kilku miesiącach wygląda owy klocek? Bo sam bym się za to zabrał, a drewna sosnowego mam pod dostatkiem...
Powiem szczerze, że obejm dotychczas nie miałem czasu dać ale nic szczególnie niepokojącego się nie stało. Zakładam że tak już zostanie i nic się nie rozleci. A obejmy w końcu i tak założę 
What man is a man who does not make the world better?