Kącik Achmeda
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Kącik Achmeda
Ażesz karwać twarz, piękna rzecz.
-
habeer
- Lokalizacja: Na Dolnym Śląsku piękne okolice, gmina Miękinia, Pisarzowice :)
Ślicznie to wykonałeś, doceniłeś należycie fakt, że masz nieczęsto spotykany kawałeczek akacji. Rewelacja.
-
graffic
Achmed - to jest przesłodkie
wrzuć na konkurs bo nie wiem czy to narzędzie, czy rzeźba jaka
- aż szkoda pobrudzić
PS czym malowałeś stal ?
PS czym malowałeś stal ?
Pędzlem malował 
Achmed, wrzucaj, nie daj się prosić
Achmed, wrzucaj, nie daj się prosić
Pędzlem pędzlem , co do klinów to są mocno zaklinowane i zaciśnięte opaskami dookoła tak że myślę, że jedynie co może poluzować te kliny to kurczące się drewno ale to przecież wystarczy uderzyć młotkiem i zaciśnie się mocniej , czas pokaże, ale jestem dobrej myśli ;]
Praca poszła na konkurs chociaż uważam ze po prostu jest to solidnie wykonany Postament który ma służyć na lata
Praca poszła na konkurs chociaż uważam ze po prostu jest to solidnie wykonany Postament który ma służyć na lata
Farba jaką zastosowałem to emalia poliuretanowa , kolor - szary grafit
Super sie prezentuje. Szkoda, ze obejmy spawales aczkolwiek pasuja do calosci ;-)
Rozmyślam nad budową postumentu pod dziurownice ( czy jak to można nazwać )
Generalnie to chciał bym zrobić to masywne i wpadłem na zdjecia takich postumentów zagranicznych
wszystko fajnie ładnie , bardzo mi sie podobaja ale dziwi mnie wysokość
na moje oko maja jakies 50 cm wysokości ( wydaje mnie sie troche nisko ) mam wrażenie ze dziurawnica powinna byc na wysokości podobnej jak kowadło dla wygodnego użytkowania
wpadłem na zdjęcia wyższego modelu i bardziej mnie przekonywuje taki wariant
Co wy na to ? na jakies wysokości według was powinna byc taka dziurawnica osadzona ?
Generalnie to chciał bym zrobić to masywne i wpadłem na zdjecia takich postumentów zagranicznych
wszystko fajnie ładnie , bardzo mi sie podobaja ale dziwi mnie wysokość
na moje oko maja jakies 50 cm wysokości ( wydaje mnie sie troche nisko ) mam wrażenie ze dziurawnica powinna byc na wysokości podobnej jak kowadło dla wygodnego użytkowania
wpadłem na zdjęcia wyższego modelu i bardziej mnie przekonywuje taki wariant
Co wy na to ? na jakies wysokości według was powinna byc taka dziurawnica osadzona ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Achmed to zależy do czego używasz. 500 myślę że to dobry wymiar, drugie zdięcie 500 + 300 = 800. Jak by było 800 + 300 = 1100 za wysoko, a używają szparogi w płycie, 500 + szparóg jest ok czeba to wszystko przemyśleć

-
graffic
Achmed
ja mam 55 cm (vide - http://www.forumkowalskie.pl/viewtopic. ... &start=180) i to jest bardzo dobra wysokość - i do pracy na płycie bezpośrednio i do instalowania wszelkiego rodzaju pomocników (kowadełek, babek, itp.) w pierwszym wypadku (praca bezpośrednia - jak zaginasz coś, spęczniasz (a najczęściej są to większe elementy) - łatwiej dźwigać, manewrować - a jak kujesz coś mniejszego na dwurogach, babkach, a płyta traktowana jest jako podstawa - wówczas wszystkie nadstawy lądują na rozsądnej wysokości - 80-100 cm, a jest to wygodny poziom do pracy
ja mam 55 cm (vide - http://www.forumkowalskie.pl/viewtopic. ... &start=180) i to jest bardzo dobra wysokość - i do pracy na płycie bezpośrednio i do instalowania wszelkiego rodzaju pomocników (kowadełek, babek, itp.) w pierwszym wypadku (praca bezpośrednia - jak zaginasz coś, spęczniasz (a najczęściej są to większe elementy) - łatwiej dźwigać, manewrować - a jak kujesz coś mniejszego na dwurogach, babkach, a płyta traktowana jest jako podstawa - wówczas wszystkie nadstawy lądują na rozsądnej wysokości - 80-100 cm, a jest to wygodny poziom do pracy
Kolego graffic jakiego wzrostu jesteś ?
Ja mam 182 cm i jestem ciekaw czy jestsmy podobnego wzrostu i czy te 55 cm było by dla mnie wygodne
Ja mam 182 cm i jestem ciekaw czy jestsmy podobnego wzrostu i czy te 55 cm było by dla mnie wygodne
-
graffic
mam 180
- choć na zdjęciach dość niepozornie wyglądam
hahahah - ręce mam normalnej długości i jak dla mnie jest ok
te 55 cm liczone jest do górnej płaszczyzny płyty - tak dla jasności
te 55 cm liczone jest do górnej płaszczyzny płyty - tak dla jasności