Spotkania w Kuźni Kurpiowskiej
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Spotkania w Kuźni Kurpiowskiej
Powinienem przyjechać, no chyba że jakaś sytuacja wyskoczy. Wezmę troszkę złomiku bułatowego i jedno ciastko "w trakcie".
Piec nowy jeszcze nie gotowy więc nowych wytopów nie będzie dostępnych ale za jakiś czas (ja zarobię na tygle).
Ktoś jedzie z okolic Gliwic, Katowic?
Piec nowy jeszcze nie gotowy więc nowych wytopów nie będzie dostępnych ale za jakiś czas (ja zarobię na tygle).
Ktoś jedzie z okolic Gliwic, Katowic?
Janusz Kosmała moze bedzie sie wybierac bo byl na jesien on chyba z Twoich okolic gdzies. Beda moze koszulki forumowe albo najlejki na auto?:)
Moja stronka: https://www.facebook.com/bjcustom
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Koszulkową akcję zrobimy pewnie przed Swołowem. A Janusz się tym razem nie deklarował.
Kontakt 517355290
Siemka. Mam pytanie, czy mam coś załatwić/ wziąć na te spotkanie?
Głowę, ręce jakiś materiał do wrzucenia pod stół (taki co ci się wala po warsztacie) ulubione narzędzia, dychę na koksik i flaszkę do częstowania kowali 
Lepsze jest wrogiem dobrego
Flachę to da się załatwić
Jeżeli chodzi o ulubione narzędzia, to jeszcze takich niestety nie mam
(ponieważ jeszcze nic nie kułem), jedynie co, to kowadło przywiozę, takie nie duże, wręcz małe.
A jeżeli chodzi o materiał, to na razie mam tylko drut zbrojeniowy, a to też w niewielkich ilościach.
Jeżeli trzeba to mogę coś kupić.
Aaaaaa jak coś to mam worek koksu, może bym przywiózł, to od razu moglibyście ocenić czy można z tego składu kupować
?
A jeżeli chodzi o materiał, to na razie mam tylko drut zbrojeniowy, a to też w niewielkich ilościach.
Jeżeli trzeba to mogę coś kupić.
Aaaaaa jak coś to mam worek koksu, może bym przywiózł, to od razu moglibyście ocenić czy można z tego składu kupować
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Przywieź 12 cegieł szamotowych, to ja nie będę tachał. I tak Caddy będzie przeładowany 
Kontakt 517355290
O super. To akurat posiadam 
-
egojack1
Wieść niesie, że szykuje się w Kurpiowskiej konkurs cięcia szablami, mieczami i innymi ostrzami...
Tomek ufundował piękny ryngraf, ja ze swej strony skromnie dołożę się do puli nagród 3 kg stali łożyskowej (chyba ŁH15). Jak sobie w razie czego sprzęt zniszczycie, to porobicie z niej nowy
.
Tomek ufundował piękny ryngraf, ja ze swej strony skromnie dołożę się do puli nagród 3 kg stali łożyskowej (chyba ŁH15). Jak sobie w razie czego sprzęt zniszczycie, to porobicie z niej nowy
Dorzucam do nagrody kawałek lufy od ZU-23 (na nożyk wystarczy)
-
egojack1
Wezmę też do puli kilka płatów obłogi grubości 4-5mm, widziałem takie w sklepie dla twórców noży
. Zwycięzca może się oczywiście podzielić z innymi chętnymi.
. A jak się okaże niedobra, to może służyć na rozpałkę do palenisk, tak jak u mnie dotychczas.
Przyjadę w niedzielę rano
Zamówiłem naklejki na auta. W sobotę obklejamy 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.