Prace lewą ręką
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Prace lewą ręką
Dzięki.
Faktycznie trochę się obijam, za miesiąc powinno być coś wypasionego, mam nadzieję nie spaprać.
Faktycznie trochę się obijam, za miesiąc powinno być coś wypasionego, mam nadzieję nie spaprać.
-
graffic
...Tomasz - ja poczekam na coś fajnego - ciągłe chwalenie - też nie dobra rzecz 
a propos - testowałeś luty ?
a propos - testowałeś luty ?
Szabla do fechtunku praca skończona w grudniu, więc odważyłem się wystawić do konkursu.
Graffic witaj, po obejrzeniu filmu jak wykonują broń palną myśliwską poszedłem na łatwiznę i lutowałem samym srebrem. Czysta przyjemna praca, niecały centymetr wytrzymuje udźwig 25 kg, a to w zupełności wystarczy. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Graffic witaj, po obejrzeniu filmu jak wykonują broń palną myśliwską poszedłem na łatwiznę i lutowałem samym srebrem. Czysta przyjemna praca, niecały centymetr wytrzymuje udźwig 25 kg, a to w zupełności wystarczy. Jeszcze raz dzięki za pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
graffic
Ok Tomaszu
myślałem że interesuje Cię kolor (bo na ten temat rozmawialiśmy kiedyś przez telefon)
lutowanie srebrem - ok, też dobra rzecz
prac nie komentuje - w sumie wiesz co robisz hahaah:)
na paluchu napawanie mosiądzem ?
myślałem że interesuje Cię kolor (bo na ten temat rozmawialiśmy kiedyś przez telefon)
lutowanie srebrem - ok, też dobra rzecz
prac nie komentuje - w sumie wiesz co robisz hahaah:)
na paluchu napawanie mosiądzem ?
Witaj Rafale,
Tak, wtedy interesował mnie kolor. Obecnie zmieniły się priorytety, stąd srebro. Jednak Twoje rady są cenne i z pewnością je wykorzystam.
Pierścień napawany mosiądzem, niestety ze zbyt dużą ilością srebra, słaby kontrast.
Tak, wtedy interesował mnie kolor. Obecnie zmieniły się priorytety, stąd srebro. Jednak Twoje rady są cenne i z pewnością je wykorzystam.
Pierścień napawany mosiądzem, niestety ze zbyt dużą ilością srebra, słaby kontrast.
-
graffic
możesz spokojnie napawać mosiądzem , bez srebra, dobierz tylko mosiądz z mniejsza ilością cynku (mniej się utlenia, a większy udział miedzi daje bardziej żółty kolor)
ale skoro masz srebro - to możesz zrobić eksperyment - potraktuj go wielosiarczkiem potasu (lub sodu) - dostaniesz coś na kształt niella (srebro ściemnieje)
- choć powłoka będzie ścieralna
ale skoro masz srebro - to możesz zrobić eksperyment - potraktuj go wielosiarczkiem potasu (lub sodu) - dostaniesz coś na kształt niella (srebro ściemnieje)
Mała zapowiedź pałasza.
-
graffic
....zapowiada się ładnie
- kiedy zaczynasz się bawić Tomaszu kameryzowaniem i okuwaniem w srebrze ??
I to wszystko w temacie prace lewą ręką XD
HaHA, jak tylko będę mógł robić własne pomysły. 
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Logo jest jak byk, nie ma wątpliwości z czyjej pracowni wyszło 
Kontakt 517355290
Poskładane 
-
graffic
Tomasz - a ja napisze tak...
...rzecz ładna, za ładna rzekłbym - wręcz nieludzko perfekcyjna
- co wg mnie jest i wadą i zaletą - aż tak doskonałych sztuk broni białej nie było (przynajmniej nie w wersjach podrasowanej szabli bojowej
)
ogólnie chyba że sztuką jako całością mam problem bo: - klinga o profilu pałaszowym ze sztychem jak u miecza katowskiego, a oprawa szabelna od batorówki... rozumiem, wymagania klienta - ale aż tak pojechana kompilacja ? - roboty się nie czepiam - bo wiesz że jesteś dobry
...rzecz ładna, za ładna rzekłbym - wręcz nieludzko perfekcyjna
ogólnie chyba że sztuką jako całością mam problem bo: - klinga o profilu pałaszowym ze sztychem jak u miecza katowskiego, a oprawa szabelna od batorówki... rozumiem, wymagania klienta - ale aż tak pojechana kompilacja ? - roboty się nie czepiam - bo wiesz że jesteś dobry