Wskazowki do spawania przęsła
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Wskazowki do spawania przęsła
Witam, mam do wykonania kilka przesel jak na zdjeciu nizej. Z kowalstwem raczej będzie miało to mało wspólnego, głównie cięcie i spawanie profili. Nigdy nie robiłem nic podobnego i nie wiem czy są jakieś wskazówki i ktoś robil cos podobnego i chciałby się podzielić jakimiś radami jak to pospawac żeby nic się nie powichrowalo, zeby dobrze wszystko prosto spasowac i jakiego profilu najlepiej użyć żeby ścianki nie palilo podczas spawania?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zadajesz zbyt ogólne pytania. Wskazówki zawsze będą jednak nie wiemy do jakiego momentu jesteś wyedukowany, a od jakiego należy ci cokolwiek sugerować. Zadaj konkretne pytanie to otrzymasz konkretne wskazówki. Pytasz o to jak zbudować dom i czy ty jako laik potrzebujesz szczególnych wytycznych. Nikomu nie będzie się uśmiechało pisanie kilku stron ze wskazaniami na konkretne operacje. 
No właśnie tu kolego temat tabu zacznij od grubości ścianki profila i czy klijęt jest gotowy za taki zapłacić , bo dziś ludzie chcieli by mieć porządny płot w cenie jak u chińczyka. Jeśli chodzi o spawanie to ja robię to migomatem i jest git . pozdrawiam a jeśli mogę w czymś pomuc to dzwoń 691 831 070