Prace Druid
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
A teraz coś z innej bajki, moja pierwsza próba repusu właściwymi metodami, wcześniej miałem dwie prace "repusowane", ale przez swój brak wiedzy w tym zakresie nie ma nawet co o nich wspominać. Na pierwszy raz pod okiem specjalistów poszło logo mojej kuźni. Nie jest to jeszcze to, ale tworze kolejna pracą i wychodzi coraz lepiej (tak przynajmniej stwierdzono).
Trochę szczegółów:
Koło ze znakiem ma 86 mm średnicy.
Deseczka kwadratowa o boku 105 mm.
Trochę szczegółów:
Koło ze znakiem ma 86 mm średnicy.
Deseczka kwadratowa o boku 105 mm.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
graffic
Druid kułeś na smole ?
przy tego typu wzorach dobrze jest okonturować rysunek od strony awersu - wówczas krawędzie są bardziej wyraźne - i jak prowadzisz puncyny - to nie bij tak mocno młotkiem - tylko dużo uderzeń i trochę lżejszych - poza tym musisz równo przesuwać puncę - bo inaczej "górki i doliny się robią" - możesz to zlikwidować - wykańczając całą płaszczyznę na płaskiej stalowej płycie - wówczas się to da wyrównać
poza tym fajna pierdółka jak na pierwszy raz
przy tego typu wzorach dobrze jest okonturować rysunek od strony awersu - wówczas krawędzie są bardziej wyraźne - i jak prowadzisz puncyny - to nie bij tak mocno młotkiem - tylko dużo uderzeń i trochę lżejszych - poza tym musisz równo przesuwać puncę - bo inaczej "górki i doliny się robią" - możesz to zlikwidować - wykańczając całą płaszczyznę na płaskiej stalowej płycie - wówczas się to da wyrównać
poza tym fajna pierdółka jak na pierwszy raz
Re: Prace Druid
Dawno nic nie wrzucałem, a się nazbierało. To na pierwszy rzut pójdą repusowane elementy do zbroi husarskiej 
materiał: mosiądz 1,0 mm
technika: repusowanie
średnica: 8 cm
materiał: mosiądz 1,0 mm
technika: repusowanie
średnica: 8 cm
To dalsza część rekonstrukcji, strzemię do kuszy jednostopowej, kute z ręki i zgrzewane. W zasadzie wykonanych zostało trzy takie, ale nie będę zasypywał zdjęciami podobnych wyrobów 
-
graffic
Aries - kusze sa nielegalne bez pozwolenia - vide ustawa o broni i amunicji
- Dracorian
- forumoholik
Z tego co wiem kusza jeśli nie jest działająca (co to za problem zrobić wszystkie elementy i cos wykręcić na czas kiedy nie jest używana) jest chyba legalna 
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
Dracorian Ale nie Ty będziesz to oceniał
- Dracorian
- forumoholik
KUBA2 ale co masz na myśli? Bo nic nie oceniam tylko tak twierdzę
(gdzieś zasłyszałem i napisałem że nie jestem pewien)
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
-
graffic
Draco - nie wprowadzaj w błąd - niekompletna broń to też broń - co stanowi o istocie broni - odsyłam do ustawy
viewtopic.php?f=28&t=3757&start=15 - w mojej bibliotece - w połowie strony
viewtopic.php?f=28&t=3757&start=15 - w mojej bibliotece - w połowie strony