Bodar też może
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
graffic
-
egojack1
Obydwa obuchy po 37 mm kształtowane wstępnie na kowadle a potem z wykorzystaniem dziurownicy na dwa sposoby.
Na zdjęciu, na którym młotek leży, można zauważyć małą różnicę w fakturze obuchów.
Prawy obuch, po wstępnym nadaniu kształtu, "wtłoczyłem" w jeden z otworów, a lewy ostatecznie formowany był na jednej z półokrągłych podsadzek na obwodzie dziurownicy. Stąd ślady młotka.
Materiałem wyjściowym był "glut" o przekroju kwadratowym.
Na zdjęciu, na którym młotek leży, można zauważyć małą różnicę w fakturze obuchów.
Prawy obuch, po wstępnym nadaniu kształtu, "wtłoczyłem" w jeden z otworów, a lewy ostatecznie formowany był na jednej z półokrągłych podsadzek na obwodzie dziurownicy. Stąd ślady młotka.
Materiałem wyjściowym był "glut" o przekroju kwadratowym.
-
egojack1
-
egojack1
Bobodar, Mam pytanie dotyczące tego pokrytego woskiem pszczelim, bo zdjęcie takie malusieńkie, że nie widzę (jakiś konkurs kto będzie dawał mniejsze, czy co
)
Jak nakładałeś wosk, jak grzałeś, jak wosk pokrył pracę, czy nie wyszły Tobie różne barwy tak jak mnie ostatnio?
Ten pokryty lakierem wygląda dobrze, nie błyszczy, fajne kolory stali po kuciu.
Obydwa projekty pomysłowe, szczególnie ten mniejszy mnie się podoba, fajnie przełożony przez rozcięcie
.
Jak nakładałeś wosk, jak grzałeś, jak wosk pokrył pracę, czy nie wyszły Tobie różne barwy tak jak mnie ostatnio?
Ten pokryty lakierem wygląda dobrze, nie błyszczy, fajne kolory stali po kuciu.
Obydwa projekty pomysłowe, szczególnie ten mniejszy mnie się podoba, fajnie przełożony przez rozcięcie