Swołowo 2015 7-9 sierpnia!!!!!
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Grzegorz K.
- Administrator
Rozumiem, że jeden ewentualnie dwóch średniej klasy rzemieślników może dumać nad wykonaniem huśtawki lub czegoś na podobnym poziomie. Uważam, że kiedy tylu speców stanie ramię w ramię to można odpierniczyć taką robotę, która pozostanie na długo w pamięci osób podziwiających ów pracę. Może tchnijcie przysłowiową duszę w swołowskie muzeum robiąc elementy oświetleniowe lub coś na znacznie wyższym poziomie, a niżeli akcesoria ku uciesze dzieciaczków. Szkoda nie wykorzystać takiego potencjału, a oglądając wasze prace na stronach internetowych lub galerii forum to mogę jedynie sobie wyobrazić jak uproszczone wersje przedmiotów będą męczyć np. takich fachowców jak Martusewicze lub Banan, Stellart, Bey czy Arkadi i wielu innych. 
Dyby i dupochlast. Za duzo metalu tu nie ma. Ale mozna by coś pokombinować. Drewno na dyby opalić wyszczotkować dorobić okucia ...
https://youtu.be/81ocf_RhOfQ
Ale teraz posłodziłeś..Jacek-Sz pisze:Rozumiem, że jeden ewentualnie dwóch średniej klasy rzemieślników może dumać nad wykonaniem huśtawki lub czegoś na podobnym poziomie. Uważam, że kiedy tylu speców stanie ramię w ramię to można odpierniczyć taką robotę, która pozostanie na długo w pamięci osób podziwiających ów pracę. Może tchnijcie przysłowiową duszę w swołowskie muzeum robiąc elementy oświetleniowe lub coś na znacznie wyższym poziomie, a niżeli akcesoria ku uciesze dzieciaczków. Szkoda nie wykorzystać takiego potencjału, a oglądając wasze prace na stronach internetowych lub galerii forum to mogę jedynie sobie wyobrazić jak uproszczone wersje przedmiotów będą męczyć np. takich fachowców jak Martusewicze lub Banan, Stellart, Bey czy Arkadi i wielu innych.
- Grzegorz K.
- Administrator
Myślałem bardziej o zagrodzie ze zwierzakami. Jacek-Sz masz słabo rozwiniętą wyobraźnię skoro zakładasz brak pola popisu przy temacie jakim jest "zwierzę wiejskie". To raz. Uciecha dzieciaków to moim zdaniem bardzo istotna sprawa. Kompletnie nie znasz i nie rozumiesz specyfiki działania muzeum w Swołowie. To dwa.
Zgadzam się że zabawka dla dzieci to może i kiepski pomysł. Można to zrobić w formie instalacji złożonej z indywidualnych prac wyeksponowanych na np platformie (czy drewno, czy inny materiał... ) lub pokazane w formie wystawy.
W założeniu miałem aby ta praca pozwoliła wyżyć się twórczo indywidualistom
Porozmawiam też jutro z Muzeum. Oni dają na to kasę więc mają w tym temacie coś do dodania.
Zgadzam się że zabawka dla dzieci to może i kiepski pomysł. Można to zrobić w formie instalacji złożonej z indywidualnych prac wyeksponowanych na np platformie (czy drewno, czy inny materiał... ) lub pokazane w formie wystawy.
W założeniu miałem aby ta praca pozwoliła wyżyć się twórczo indywidualistom
Porozmawiam też jutro z Muzeum. Oni dają na to kasę więc mają w tym temacie coś do dodania.

Tomek gdzie ty to wynalazłeś.???Grzmot pisze:Dyby i dupochlast. Za duzo metalu tu nie ma. Ale mozna by coś pokombinować. Drewno na dyby opalić wyszczotkować dorobić okucia ...
Tylko tak ja Dara pisze-czy kotek bedzie mógł mieć wąsy a piesek ogonek,ptaszek dziubek,a kózka brodę .To wszystko koliduje z bespieczeństwem dla dzieci podczas zabawy.Grzegorz K. pisze:Myślałem bardziej o zagrodzie ze zwierzakami. Jacek-Sz masz słabo rozwiniętą wyobraźnię skoro zakładasz brak pola popisu przy temacie jakim jest "zwierzę wiejskie". To raz. Uciecha dzieciaków to moim zdaniem bardzo istotna sprawa. Kompletnie nie znasz i nie rozumiesz specyfiki działania muzeum w Swołowie. To dwa.
W założeniu miałem aby ta praca pozwoliła wyżyć się twórczo indywidualistom![]()
Z tego filmu co dara napisał . A tak na powaznie to tu http://www.kopalniazlota.pl/pl/Arkadi pisze:Tomek gdzie ty to wynalazłeś.???Grzmot pisze:Dyby i dupochlast. Za duzo metalu tu nie ma. Ale mozna by coś pokombinować. Drewno na dyby opalić wyszczotkować dorobić okucia ...
Musi być konkretny temat pracy zbiorowej z podziałem na zadania itp.
Jak każdy będzie musiał coś sobie wymyśleć w ramach zwierzątka do zagrody, to temat się rozejdzie.
Najlepsze są prace wielkogabarytowe składające się z wielu elementów,
na przykład wiatrowskaz w formie kogucika z wiatrakiem i wskaźnikiem stron świata
Lub nowocześnie – samolocik

Jak każdy będzie musiał coś sobie wymyśleć w ramach zwierzątka do zagrody, to temat się rozejdzie.
Najlepsze są prace wielkogabarytowe składające się z wielu elementów,
na przykład wiatrowskaz w formie kogucika z wiatrakiem i wskaźnikiem stron świata
Lub nowocześnie – samolocik
Lepsze jest wrogiem dobrego