Przybytek Dracoriana
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Dracorian
- forumoholik
Fundamenty wylane.
''C'' miało być większe,ale zbyt dużo cegieł by poszło.
Zalałem również szynę z imadłem-teraz ani drgnie
Przy okazji zdjęcie pokazujące jak pali się nowy koks i jaki ładne ''placuszki'' zostawia po sobie,nareszcie ułatwiając czyszczenie kotliny [na wcześniejszym koksie musiałem wyybierać poszczególne bryłki żużlu].
i za syf przepraszam,tak bywa przy budowie
''C'' miało być większe,ale zbyt dużo cegieł by poszło.
Zalałem również szynę z imadłem-teraz ani drgnie
Przy okazji zdjęcie pokazujące jak pali się nowy koks i jaki ładne ''placuszki'' zostawia po sobie,nareszcie ułatwiając czyszczenie kotliny [na wcześniejszym koksie musiałem wyybierać poszczególne bryłki żużlu].
i za syf przepraszam,tak bywa przy budowie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
- Dracorian
- forumoholik
Więc na czwartym zdjęciu z poprzedniego postu już obecnie nie ma zastrzałów [są odcięte i czekają na wspawanie od zewnątrz,bo od środka przeszkadzały w murowaniu] i trzeba by dodać trochę cegieł
Myślę że w tym tygodniu powinno się udać skończyć jak się przyłożę i jak tato znajdzie czas żeby pasek blachy między ścianę,a szkielet wmontować.Następnie zajmę się sprawami odciągania spalin z paleniska
Myślę że w tym tygodniu powinno się udać skończyć jak się przyłożę i jak tato znajdzie czas żeby pasek blachy między ścianę,a szkielet wmontować.Następnie zajmę się sprawami odciągania spalin z paleniska
- Dracorian
- forumoholik
Tak to obecnie wygląda.
Dziś miał być koniec,ale choróbsko się przypałętało.Może jutro nastanie koniec murowania części pierwszej [bo według moich zamysłów to nie koniec.Druga część jednak będzie już mniejsza.]
Dziś miał być koniec,ale choróbsko się przypałętało.Może jutro nastanie koniec murowania części pierwszej [bo według moich zamysłów to nie koniec.Druga część jednak będzie już mniejsza.]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
egojack1
- Dracorian
- forumoholik
Plany są takie iż reszta będzie z blachy [prawdopodobnie tylko główna ściana ceglana będzie widoczna z zewnątrz,a boki zakryję całkowicie blacha].
Tak,między ścianę a konstrukcję przyjdzie pas blachy,bo sama cegła dopuszczona do końca nie związała by z konstrukcją.
Na to jeszcze ma przyjść okap i oczywiście komin.Jeszcze w zamyśle jest murowanko,jednak to już całkowicie moja inwencja ''uklimatyczniająco-estetycyzująca' '
Tak,między ścianę a konstrukcję przyjdzie pas blachy,bo sama cegła dopuszczona do końca nie związała by z konstrukcją.
Na to jeszcze ma przyjść okap i oczywiście komin.Jeszcze w zamyśle jest murowanko,jednak to już całkowicie moja inwencja ''uklimatyczniająco-estetycyzująca' '
Całkiem łądnie Ci to wyszło
Niezły slalom miedzy tymi pieńkami musisz chyba robić 
Moja stronka: https://www.facebook.com/bjcustom