A już szczególnie blacha z wypełnienia się o młotek prosi.
Pierwsze kroki
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
No więc właśnie, metaloplastyka kojarzona jest z jeszcze większą finezyjnością niż kowalstwo artystyczne( moje zdanie ), a twoja brama po wykluczeniu ozdobnych kwiatków to typowa ślusarka, przynajmniej jak do tej pory. Jednak uważam, że i tak dasz ognia na następnych etapach, a cała brama wyjdzie z niezłym przytupem. Trzymam kciuki za efekt końcowy. 
-
samwieszkto
Kowson. Po pierwsze nie wierzę ci jak psu, że to są twoje pierwsze przygody z kowalstwem .
Tutaj jest dużo wątków osób które stawiają pierwsze kroki , więc każdy może porównać efekty Twojej pracy do efektów pracy nowicjuszy.
Zakładam że twój nick jest kalamburem który oznacza że twój stary jest kowalem i że napatrzyłeś się i pomagałeś mu przez całe życie , a te prace które pokazujesz są conajwyżej twoimi pierwszymi samodzielnymi realizacjami.
Zwykle nie komentuję wątków w tym dziale bo mam nieco odmienny gust niż większość kolegów którzy tutaj publikują i moje opinie mogłyby być uznane za krzywdzące.
W twoim jednak wypadku pokuszę się o wyrażenie zdania ponieważ twoje realizacje pokazują że masz szanse być " kowalem doskonałym ".
Kowson . Są tylko dwie rzeczy które u ciebie kuleją .
Tylko dwie, ale nieszczęśliwie wpływająca zasadniczo na ostateczny efekt.
Te rzeczy to : słaba kompozycja plastyczna i słaba stylizacja.
Ty Kowson masz prawdopodobnie tak dużo pomysłów i z taką łatwością je realizujesz że zupełnie nie potrafisz się opamiętać i nie wiesz kiedy przestać.
Jest taka doktryna estetyczn powstała na początku XX wieku której wyrazem jest hasło " Mniej znaczy więcej " . Napisz sobie to wielkimi literami na ścianie warsztatu.
Pozatym , jeszcze raz powtarzam.
Jestem pełen uznania graniczącego z podziwem dla jakości twojego rzemiosła.
Pozdrawiam i życzę sukcesów.
Jacek Wichrowski.
Tutaj jest dużo wątków osób które stawiają pierwsze kroki , więc każdy może porównać efekty Twojej pracy do efektów pracy nowicjuszy.
Zakładam że twój nick jest kalamburem który oznacza że twój stary jest kowalem i że napatrzyłeś się i pomagałeś mu przez całe życie , a te prace które pokazujesz są conajwyżej twoimi pierwszymi samodzielnymi realizacjami.
Zwykle nie komentuję wątków w tym dziale bo mam nieco odmienny gust niż większość kolegów którzy tutaj publikują i moje opinie mogłyby być uznane za krzywdzące.
W twoim jednak wypadku pokuszę się o wyrażenie zdania ponieważ twoje realizacje pokazują że masz szanse być " kowalem doskonałym ".
Kowson . Są tylko dwie rzeczy które u ciebie kuleją .
Tylko dwie, ale nieszczęśliwie wpływająca zasadniczo na ostateczny efekt.
Te rzeczy to : słaba kompozycja plastyczna i słaba stylizacja.
Ty Kowson masz prawdopodobnie tak dużo pomysłów i z taką łatwością je realizujesz że zupełnie nie potrafisz się opamiętać i nie wiesz kiedy przestać.
Jest taka doktryna estetyczn powstała na początku XX wieku której wyrazem jest hasło " Mniej znaczy więcej " . Napisz sobie to wielkimi literami na ścianie warsztatu.
Pozatym , jeszcze raz powtarzam.
Jestem pełen uznania graniczącego z podziwem dla jakości twojego rzemiosła.
Pozdrawiam i życzę sukcesów.
Jacek Wichrowski.