Chciałbym Giix,ale pomieszczenie jest bardzo małe.Dziś ciężko kuć bo u mnie ze 20 stopni jest.Zazdroszcze wszystkim co mają budyneczki
Przybytek Dracoriana
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Dracorian
- forumoholik
A to dmuchawa która miała być nawiewem.Jest na siłe a koszty doprowadzenia jej w stan użytku przewyższają zakup regulowanej dmuchawy CO.Jest z amelinium.Co o niej sądzicie????
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
Dmuchawa do paleniska to nie sprężarka, której głównym parametrem jest jej wydajność w metrach sześciennych. Zgrzewanie nie polega na tym by materiał był biały, niemal płynący. Przeczytaj cały wątek, a na temat zgrzewania będziesz wiedział prawie wszystko, zostanie tylko nauka praktyczna. viewtopic.php?t=3076
Palenisko koksowe mam nadal, jednak nie jestem w stanie określić jaką wydajność ma dmuchawa ponieważ wygląda tak jak twoja i nie posiada tabliczki znamionowej. Nawet gdyby takową posiadała to na niewiele by się ona zdała, a to z powodu nieoryginalnego silnika, który ma inne parametry niż ten z którym współpracowała 100 lat temu. Dziadostwo jest przedwojenne i pracowało w samochodzie na holzgaz.