Galeria
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Banan no widać, widać
Z tą symetrią górnych elementów to wiem i na uwadze będę na przyszłość miał 
Platy/miseczki na świece po przebiciu otworów nagrzałem nabiłem na świecznik i schłodziłem wodą skurcz materiału trzyma je bardzo mocno, pod warunkiem że te elementy są dobrze spasowane
Platy/miseczki na świece po przebiciu otworów nagrzałem nabiłem na świecznik i schłodziłem wodą skurcz materiału trzyma je bardzo mocno, pod warunkiem że te elementy są dobrze spasowane
"Całą bezkształtną masę kruszców drogocennych,
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
Które zaległy piersi mej głąb nieodgadłą,
Jak wulkan z swych otchłani wyrzucam bezdennych
I ciskam ją na twarde, stalowe kowadło"
To frezik zakładasz na wiertarkę i jazda z wygładzaniem.
http://allegro.pl/frez-palcowy-szlifier ... 17068.html
-
VikingArt
Od ponad dziesięciu lat używam tych frezów, jeszcze przywiezionych z Niemiec wieki temu i jakoś nie odczułem wielkiej różnicy między szlifierką prostą, a wysokimi obrotami wiertarki. Janusz kiedyś tłumaczył mi ,ze przy wiertarce te frezy robią wysiadkę, ale nie zgodzę się z tym. W Niemczech frezowałem na szlifierkach prostych ale kiedy założyłem frez na wiertarkę to stwierdziłem, że trzpieniówka nie jest potrzebna i tyle w temacie.
Właśnie frezy sypały się podczas pracy w szlifierce, a spowodowane było to tym , że przy obrotach rzędu 30 000 człowiek nie kontroluje pewnych zachowań freza i pracując nim w wąskich szczelinach, zaczyna nim walić na boki, ja używając wiertarki mam wszystko pod kontrolą i frezy są niezwykle żywotne ponieważ te którymi pracuję na chwilę obecną mają około 4-rech lat. Porównanie do cięcia piłą mechaniczną bez uruchamiania jej jest nie na miejscu.