Od dłuższego czasu przeglądam i czytam forum lecz dopiero nie dawno zdecydowałem się zarejestrować i dopiero dziś napisać. Najlepiej na początku się przywitać co też czynie.
Nazywam się Marcin lub Qmar jak kto woli, pochodzę z Łańcuta/Rzeszowa chociaż obecnie zamieszkuje w Warszawie.
Przygodę z "metalem" zacząłem od pracy nad własną zbroją, i od czasu do czasu wykonam jakieś elementy zbroi dla kogoś. Interesuje się nietypowymi zbrojami bo są to zbroje japońskie i takie wykonuje.
Jednak od dłuższego czasu jeśli nie (w jakimś stopniu) od zawsze interesowało i fascynowało mnie kowalstwo. Niestety nie zająłem się nigdy kuciem, był czas że zorganizowałem sobie palenisko (trochę zacząłem z niego korzystać, teraz czeka) lecz inne wybory i sytuacje życiowe zmusiły mnie do zastopowania moich planów związanych z kowalstwem ... Kilka miesięcy temu zdecydowałem, że jednak zajmę się kuciem. Chwilowo mieszkam w stolicy, co też trochę utrudnia mi zajęcie się kuciem, więc pewnie jeszcze jakiś czas poczekam aż będę mógł się zająć tym co uważam za słuszne
Korzystam z tego czasu żeby poszerzać swoją wiedzę teoretyczną i w odpowiednim czasie ją wykorzystać, więc będę często czytał wpisy doświadczonych kowali na forum a i czasem będę się udzielał
Pozdrawiam wszystkich