Moja skromna kuźnia
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Każdy BESTER jest wart
Swoją drogą musisz mieć niezłego sponsora.
Ostatnio zmieniony 07 maja 2013, 13:50 przez BANAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Kontakt 517355290
BANAN, Hahaha i muszę to wykorzystać
TomekS, No nie wiem jaki ten mniejszy jest naprawdę bo jedni go se chwalą a inni nie bardzo, słyszałem że jak tym migiem [ http://allegro.pl/bester-midimagster-18 ... 21153.html ] chwilę pospaiesz na najwyższym prądzie to sie wyłancza całkowicie czy się włanczają jakieś czujniki termostatu nie wiem czy to prawda bo jeszcze z takim migiem nie miałem doczynienia. A jak wy myślicie czy starczył by mi ten mniejszy migomat i czy to jest prawda co słyszałem, może go ktoś ma, jaki lepszy do kowalstwa artystycznego
Pozdrawiam
TomekS, No nie wiem jaki ten mniejszy jest naprawdę bo jedni go se chwalą a inni nie bardzo, słyszałem że jak tym migiem [ http://allegro.pl/bester-midimagster-18 ... 21153.html ] chwilę pospaiesz na najwyższym prądzie to sie wyłancza całkowicie czy się włanczają jakieś czujniki termostatu nie wiem czy to prawda bo jeszcze z takim migiem nie miałem doczynienia. A jak wy myślicie czy starczył by mi ten mniejszy migomat i czy to jest prawda co słyszałem, może go ktoś ma, jaki lepszy do kowalstwa artystycznego
Pozdrawiam
Mam ten migomat, fakt, wyłącza się na najwyższych prądach dość szybko, ale jak lecisz ciągłą spoiną. Do użytku amatorskiego jest super, jak nie ma być używany codziennie to bym brał ten mniejszy + za różnicę w cenie kupił jakiegoś inwertora, ale to tylko moje zdanie.
Z drugiej strony ten droższy Bester to już profesjonalny sprzęt, jak da radę na siebie zarobić to może faktycznie warto rozważyć.
Pozdrawiam
Tomek
Z drugiej strony ten droższy Bester to już profesjonalny sprzęt, jak da radę na siebie zarobić to może faktycznie warto rozważyć.
Pozdrawiam
Tomek
Potrzeba matką wynalazku, a lenistwo jego ojcem.
- Grzegorz K.
- Administrator
No pewnie sami sie domyślacie, że jeszcze nie pracuję, tylko się uczę i tej kasy nie mam bardzo z kąd brać, a szybko sie ten droższy migomat może mi się nie spłacić tak szybko.
No ale jak na początki ten mniejszy migomat by mi wystarczył to bym, go kupił, bo napewno szybko nie będe spawał super kutych bram bo je pierw trzeba umieć zrobić
no a ja będę zaczynał od mniejszych i podstawowych rzeczy
TomekS, By pospawać profil np 40x40x4 czy pręt 10/12 mm to już trzeba tym największym prądzie spawa ?? oczywiście mówimy teraz o tym mniejszym migu
No ale jak na początki ten mniejszy migomat by mi wystarczył to bym, go kupił, bo napewno szybko nie będe spawał super kutych bram bo je pierw trzeba umieć zrobić
TomekS, By pospawać profil np 40x40x4 czy pręt 10/12 mm to już trzeba tym największym prądzie spawa ?? oczywiście mówimy teraz o tym mniejszym migu
- Grzegorz K.
- Administrator
Mam podobne odczucia. Jak na szesnastolatka jesteś zbyt idealny. Gdybyś choć raz napisał, że się z kumplami napiłeś i zlałeś menela to było by adekwatne do wieku, a migomat za prawie pięć klocków to moim zdaniem może kupić całkiem dobrze prosperujący rzemieślnik. Ale co tam każdy wiek ma swoje prawa i nawet ściema również jest konieczna by dodać sobie odpowiedniej klasy.
Pozdrawiam szesnastolatków. 
- Grzegorz K.
- Administrator