FAQ Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Salaputro
- Administrator
- Kontakt:
Możesz jaśniej spytać ?
Co to dziury zaraz przed strukturą ??
Mocowanie jest proste - trzeba sprawdzić ile jest ocieplenia i przygotować sobie odpowiednie kołki/ pręty gwintowane do wklejania na żywicę/ następnie wiercisz odpowiednie otwory i mocujesz w ścianie kotwy a na nie nakładasz tulejkę z rury ( najlepiej nierdzewnej) o długości takiej aby była równo z tynkiem a następnie nakładasz balustradę i dokręcasz. Tulejka z rurki zapobiega wciąganiu balustrady w ocieplenie.
Mocowanie jest proste - trzeba sprawdzić ile jest ocieplenia i przygotować sobie odpowiednie kołki/ pręty gwintowane do wklejania na żywicę/ następnie wiercisz odpowiednie otwory i mocujesz w ścianie kotwy a na nie nakładasz tulejkę z rury ( najlepiej nierdzewnej) o długości takiej aby była równo z tynkiem a następnie nakładasz balustradę i dokręcasz. Tulejka z rurki zapobiega wciąganiu balustrady w ocieplenie.
Ja wycinam i na koniec piankuje i wklejam kawałki styropianu i jak przyjdzie struktura nie ma śladu po takim zabiegu.rafal194 pisze:Mam pytanko,ilu z was montując balustrady gdy jest styropian wycina dziury zaraz przed strukturą aby przymocować się bezpośrednio do muru.A ilu z was łata potem te dziury.
Tadek no,ale weź pomyśl po co klient ma ściągać balustradę
.Powiem ci ,że rozwaliłeś mi nadgarstki na upartego to można tyle heretycznych pytań wymyślić,że mała bania,tylko,że podchodzimy to większości tematów bardzo poważnie.
Ostatnio zmieniony 23 maja 2012, 11:24 przez Arkadi, łącznie zmieniany 1 raz.
Wycinanie dziury w styropianie aby zamocować się bezpośrednio do ściany.Salaputro pisze:Możesz jaśniej spytać ?
Tylko jak jest suporeks to są jakieś kołki które to utrzymają?A po drugie jak jest np 15cm styropianu to czy na tej długości kołek(pręt)nie będzie się uginał na bogi jak ktoś się oprze.Zawsze góra balustrady może się trochę bujać.
kubaspec pisze:sorki że sie wbije między waszą rozmowe o balustradzie ale mam banalne pytanie jaki rozstaw plaskownikow dać przy tych przęsłach żeby bylo w sam raz przypominam wysokość przęsła będzie ok 110 cm ?
jak będą dwie linie płaskowników , to daj tak żeby dołem wystawały pręty na 4-6cm a górą 3-4cm + grot,
jak górą czy dołem będą 2 linie , to daj odstep między nimi 100-120mm
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Szybkie pytanie - gdzie zaopatrujecie się w detaliczne ilości koksu? jesteście ugadani z kimś kto koksem normalnie grzeje i odsprzedaje wam parę wiaderek z zakupionej tony? podobnie muszę skombinować skądś pieniek czy dwa żeby wyciąć wgłębienia do formowania blach w pancerzach, a nie bardzo skąd, bo mieszkam w niemal w centrum Poznania...
Jakby kto miał na opylenie powyższe, to ja się chętnie piszę
Jakby kto miał na opylenie powyższe, to ja się chętnie piszę