Ustka - Swołowo 2012 TERMIN 3 - 5 SIERPNIA! PRZYJAZDY już 2

Spotkania, warsztaty, imprezy

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 25 kwie 2012, 11:12

Wiem że będziemy robili 18 zawiasów, ciężkie średnie i małe. Nie mam jeszcze dokłądnych wzorów ale myślę że już na tym etapie mogę zaproponować pewne rozwiązanie racjonalizatorskie. Razem z Marcinem potentegowaliśmy w głowach, i wytentegowaliśmy że dobrze będzie wprowadzić podział pracy. Muzeum daje nam dwa stanowiska (kuźnie murowaną i polową), Salaputro mówił że przywiezie swoją wunderkuchenkę :) Ja mogę przytaszczyć swoją przenośną jeżeli będzie to konieczne.

Założenie jest takie aby podzielić się na 3 brygady pod dowództwem poszczególnych majstrów.
Proponuję:
1. Brygada - haki pod zawiasy, Dowodził by gen. Steel Art
2 Brygada zawiasy ciężkie i średnie. Dowodził by gen. Salaputro
3. Brygada zawiasy średnie i lekkie. Dowodził by gen. Harlem

Jakieś uwagi?

W kwestii organizacyjnej przypominam: Warsztaty trwają 3-4-5 sierpnia, przy czym pojawiamy się 2 sierpnia po południu, najpóźniej 3 sierpnia rano.

3 sierpnia rano planował bym odprawę i przydzielenie zadań.
Obrazek

Awatar użytkownika
Marek
forumoholik

Post autor: Marek » 25 kwie 2012, 11:49

podoba mi się 8)
:evil:

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 25 kwie 2012, 12:58

Jak słusznie Marcin zauważył impreza sie rozrasta i trzeba wszystkich uczestników zagospodarować. Nie może być tak że ktoś będzie się snuł bez celu pieprząc tylko głupoty. Podział pracy pozwoli na usprawnienie pracy i da możliwość wyżycia się wszystkim :)
Za podział i organizację pracy brygad będą odpowiedzialni wyznaczeni kierownicy. Ja będę nadzorował zamieszanie jako całość.

Biorąc pod uwagę ilość palenisk i ilość czasu będziemy potrzebowali około 10-12 worków koksu. Ilości materiału jeszcze przemyślę, ale będzie tego parę kilogramów.

Jeżeli planujecie zabrać ze sobą narzędzia ręczne (na pewno planujecie :) ) to proponował bym odpowiednie ich oznaczenie ( podpisanie, oklejenie, pomalowanie). Wszystko po to aby uniknąć strat w sprzęcie własnym lub pomieszania go ze sprzętem muzeum.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nomad
Moderator

Post autor: Nomad » 25 kwie 2012, 13:09

Jak dla mnie plan jest ok.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 25 kwie 2012, 20:17

Coś mi się widzi, że mi przypadnie członkostwo w grupie sprzątającej. A jak życie znam to będę tą grupę stanowił sam jeden:P
Plan super. 12 worków koksu to dużo za dużo jak na moja głowę :roll:
Ładnie potłuczony koksik będzie się ekonomicznie palił. Zresztą ekonomiczne wykorzystanie paliwa i umiejętność obsługi paleniska powinno być częścią warsztatów.
Nie upieram się, bo jak braknie to mnie powieszą na tych hakach za Zbigniewa Ź.
Jak zostanie koksu to będzie na kolejną imprę. Jak braknie to w niedzielę nie kupimy.

Tak tylko sobie peplam
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 25 kwie 2012, 21:33

Nikielku razem będziemy sprzątać :) Liczyłem również że pomożesz mi organizacyjnie na miejscu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 25 kwie 2012, 22:24

Co Wy z tym "nikielkiem"? nikielek- dekielek:P
Nieważne:)

JA to tak się zastanawiam, czy nie przypelętać się dzień wcześniej jakoś. A czasy teraz takie, że prawdopodobnie taniej mnie wyjdzie podróżować powietrzem niż drogą lądową :shock:
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

Awatar użytkownika
StellArt

Post autor: StellArt » 25 kwie 2012, 23:06

Trzy brygady, trzy paleniska i kowadła co by kolizji nie było, da się tak zorganizować?

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 26 kwie 2012, 08:28

jedno palenisko jest w kuźni, dwa pewnie będą pod chmurką. Storm tam chyba nie dotrze:P

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 26 kwie 2012, 09:58

Dokładnie jak von Nikiel pisze. 3 paleniska, w razie "W" możliwość wstawienia wszystkiego pod dach. Kowadeł dostatek. Muzeum ma 2 czy 3. Maciej przyturla się z pewnie ze swoim jamnikiem, ja mam w razie czego 2 duże i jedno małe (to z imadłem).
Obrazek

Awatar użytkownika
bey
Administrator
Kontakt:

Post autor: bey » 26 kwie 2012, 10:02

A tak z innej beczki - co z koszulkami?
i planem socjalno-terapeutycznym? ;)
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2012, 21:10 przez bey, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 26 kwie 2012, 16:18

HA! Koszulki. Z tego co wiem nie ma projektu. Wstrzymał bym się na razie. Oddział muzeum w Swołowie zmienił swoją nazwę dlatego też nie ma jeszcze oficjalnej wersji dla nazwy imprezy :) Myślę że szybki projekt jest to ogarnięcia, a i mam w stolicy człowieka co robi takie wydruki. W każdej możliwej technologii. Będzie nazwa, klepnie się prodżekt, zrobi się wycenę, zbierze kasiorę i jedziemy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 26 kwie 2012, 21:55

Na fajrant ma być dla nas gospoda z tanim piwem, miejsce na ognisko, ponoć nawet pieczony baran :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grzegorz K.
Administrator

Post autor: Grzegorz K. » 26 kwie 2012, 21:56

Czy wszyscy na liście potwierdzają udział?
Obrazek

Awatar użytkownika
wat93
Administrator
Kontakt:

Post autor: wat93 » 27 kwie 2012, 19:52

ja być :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „WARSZTATY KOWALSKIE, IMPREZY - hammer ins, events”