pierwszy szkic bramy
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
pierwszy szkic bramy
To jest szkic mojej bramy ktora ma byc przed moim domem szerokosc okolo 5.5 metra (nie znam jeszcze dokladnych wymiarow).wysokosc okolo 1,6...chyba bo sam nie wiem.Wypelnienie planuje drewniane w kolorze mahon.Brama przesuwna
Jak byscie mogli powiedziec co myslicie o tym...czy nie jest czasem zbyt wsiowa ;-) .
Harfa bedzie kuta w kuzni Nikiela, zaznaczam ze nie jestem kowalem zeby nie bylo :-> .
to moj pierwszy szkic.pozd
Jak byscie mogli powiedziec co myslicie o tym...czy nie jest czasem zbyt wsiowa ;-) .
Harfa bedzie kuta w kuzni Nikiela, zaznaczam ze nie jestem kowalem zeby nie bylo :-> .
to moj pierwszy szkic.pozd
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
generalnie strasznie monotonna, oprócz rozety w kształcie harfy. Ta obwiednia, ten szlaczek trochę zubaża dzieło. Jeśli nie musisz robić swojej bramy to zaczekaj, na moment kiedy naprawdę będziesz się mógł wykazać umiejętnościami, a przsede wszystkim będziesz miał czym to zrobić. Chyba nie masz za bardzo mozliwości technicznych żeby sprawnie zrobić dobrą bramę. Będziesz musiał nadrobić to żmudną ręczną robotą. Choć z drugiej strony ta pracą zobaczysz jak ważna jest precyzja i dokładność w zbudowaniu bramy by ta poprawnie działa.
Po pierwsze nic mnie nie goni. Chce tą brame zaprojektowac jak najlepiej i dlatego rzucilem ja tutaj na forum. A co do mozliwosci technicznych to nie jest taki problem, bo zawsze moge kupic sobie sprzet gorzej z umiejetnosciami ktorych nie posiadam w tej dziedzinie ;-) .
Nikiel zaoferowal mi pomoc wiec mysle ze bedzie dobrze.
To jest brama powiedzmy w stylu "irlandzkim" oni maja koniczyne w swoich wzorach, a to by przeciez byla masakra jakbym musial wypelnic to łąką koniczyny hehe.
Poprostu nie wiem co wrzucic w srodek, a chcialbym ja w takim stylu
Nikiel zaoferowal mi pomoc wiec mysle ze bedzie dobrze.
To jest brama powiedzmy w stylu "irlandzkim" oni maja koniczyne w swoich wzorach, a to by przeciez byla masakra jakbym musial wypelnic to łąką koniczyny hehe.
Poprostu nie wiem co wrzucic w srodek, a chcialbym ja w takim stylu
- Dziad Kowalski
Talkus - to że jest 19 pobrań tego pliku tzn, że 19 osób go obejżało (kliknęło w celu powiększenia) a nie ściągnęło na swój komp.
Brama taka sobie ale fajnie, że kombinujesz i pewnie jak spróbujesz i zaczniesz coś robić to po pewnym czasie sytuacja ci się bardziej wyklaruje. Zwłaszcza, że jak piszesz to pierwszy poglądowy szkic. Zrób kilka detali, przymierz, zobacz jak wygląda w realu wykuty element, pewnie pozmieniają ci się proporcje, coś dodasz, obadaj jak to wkomponować w bramę i będzie git. Lepiej dołożyć trochę czasu i roboty bo to ma być twoja brama i głównie ty na nią będziesz patrzył.
Może spróbuj porobić jakieś bzdury typu kwietnik, świecznik w podobnym stylu - tak dla treningu i wyczucia materiału.
PS . (absolutnie do usunięcia) Szanowni moderatorzy przenieście temat do odpowiedniego działu.... Może Projektowanie...
Brama taka sobie ale fajnie, że kombinujesz i pewnie jak spróbujesz i zaczniesz coś robić to po pewnym czasie sytuacja ci się bardziej wyklaruje. Zwłaszcza, że jak piszesz to pierwszy poglądowy szkic. Zrób kilka detali, przymierz, zobacz jak wygląda w realu wykuty element, pewnie pozmieniają ci się proporcje, coś dodasz, obadaj jak to wkomponować w bramę i będzie git. Lepiej dołożyć trochę czasu i roboty bo to ma być twoja brama i głównie ty na nią będziesz patrzył.
Może spróbuj porobić jakieś bzdury typu kwietnik, świecznik w podobnym stylu - tak dla treningu i wyczucia materiału.
PS . (absolutnie do usunięcia) Szanowni moderatorzy przenieście temat do odpowiedniego działu.... Może Projektowanie...
Jeśli można kilka wskazówek, trzymaj jaką skale np. 1m =5cm ułatwi to realizację, zawijasy raczej Ci nie wychodzą więc pozostań przy prostych, ale pomysłowych liniach, harfa niech będzie punktem w którym skupi się cała uwaga,ozdobiona dopracowana, z jakąś wstążeczką wijącą się po bramie itp. tak ja to widzę.