Twory z mojej głowy
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Twory z mojej głowy
Dzięki
garda z mosiądzu jest zrobiona trzeba ją tylko wyprofilować. Na rękojeść myślałem o zagrzybionej brzozie. Stopkę zrobię z chyba z miedzi
No witam :d
NCV1, rękojeść to akryl trochę było ciężko, przy szlifowaniu śmierdziało

NCV1, rękojeść to akryl trochę było ciężko, przy szlifowaniu śmierdziało
Hej hej
Taki maluszek z dziweru
Stal 15n20 i NMV (O2) +- 240 warstw, drewno to niangon a przekładka drukowana na drukarce 3D
Na zdjęciach tylko jakoś ta rękojeść wyszła wielka w rzeczywistości jest mniejsza
Zbliża się okres grzybów więc jak znalazł

Taki maluszek z dziweru
Na zdjęciach tylko jakoś ta rękojeść wyszła wielka w rzeczywistości jest mniejsza
Zbliża się okres grzybów więc jak znalazł

Dziwer OK
Proporcje i kształt NIE OK
Oczywiście to tylko moje zdanie, następnym razem jak zaczniesz robić nóż na spokojnie usiądź, narysuj wyznacz odpowiednie wymiary i zacznij robić bo szkoda takie ładne dziwerki marnować. Grunt to dobry projekt, jak rysowanie Ci nie idzie to tu masz gotowce http://dcknives.blogspot.com/p/knife-profiles.html
Proporcje i kształt NIE OK
Oczywiście to tylko moje zdanie, następnym razem jak zaczniesz robić nóż na spokojnie usiądź, narysuj wyznacz odpowiednie wymiary i zacznij robić bo szkoda takie ładne dziwerki marnować. Grunt to dobry projekt, jak rysowanie Ci nie idzie to tu masz gotowce http://dcknives.blogspot.com/p/knife-profiles.html
Mam podobne odczucia jak Wojtek 
Dwie różne bajki zlepione w jedność ... nie wygląda to dobrze.
stal NMV, rękojeść okładziny z wenge + nowe doświadczenie odnośnie szlifowania wenge, długie rękawy długie spodnie i przyłbica ochronna
dostałem wysypki na rękach i twarzy a tak lubiłem do drewno

Ładnie, jest postęp 
I wysypka

Tomko w dużo lepszym stylu
Popracuj jeszcze nad szlifami i wykończeniówką
Wiem, nie jest łatwo sam też mam z tym problem .
Popracuj jeszcze nad szlifami i wykończeniówką
Wiem, nie jest łatwo sam też mam z tym problem .
Ogólnie bardzo ładnie. Linia noża fajnie wygląda. Wyjście szlifu - nad tym popracuj.
Co do wyjścia szlifu to muszę popracować nad platenem szlifierki bo ma wadę konstrukcyjną i muszę to w końcu przerobić z jednej strony
Czy szlifierką, czy ręcznie nie jest to proste zadanie. Ja jadę pilnikiem i też różnie mi to wychodzi.
Zgadza się