Humor

Tematy nie zawsze związane z kowalstwem

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Bodar
weteran forum

Re: Humor

Post autor: Bodar » 18 gru 2016, 09:47

Jak zobaczyłem nowego, pięknego awatara Dary, to zaraz przypomniał mi się synonim do "stosunku z blondynką" ;)
Kowalito pisze:-żona kowala wychodzi z łazienki i mówi
-kochanie jak wyglądam!?
-kowal wychodzi z łazienki!
-babo lepiej tam nie wchodz!
Znaczy się chodzi o to, że zestaw do defekacji znajduje się w rym samym roomie co urządzenie do ablucji ? :roll:

PS. Jeżeli tak, to dobrze jeszcze wytłumić ściany i drzwi. Wiem co piszę.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 18 gru 2016, 09:55

Ilu ludzi tyle i ludzkich postaw. Każdy z nas to zbiór zupełnie innych cech i chyba nie wrzucałbym do wspólnego wora fachowców np branży metalowej. Osobiście stwierdzam, że jedną z podstawowych i wręcz pożądanych cech to pokora, której wielu specom i pseudo specom najwyraźniej brakuje. :) Fachowców wysokiej klasy od prężących się amatorów można poznać po tym, że sami nie poklepuję się po plecach, a ujmującą skromnością potrafią wzbudzać wiele entuzjazmu jak też sympatii. :)

Awatar użytkownika
BANAN
arcyweteran forum
Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa

Post autor: BANAN » 18 gru 2016, 09:58

lolek69 pisze:ale kowal, spawacz, czy ślusarz i inni z branży metalowej to chyba tacy sami ludzie, więc czy to możliwe, żeby jedni byli wyluzowani i mieli dystans do siebie, a inni spięci do granic i gotowi za byle co obrazić się na śmierć? :)
Są ludzie i ludziska. Jedni chętnie się uczą przez całe życie i sprawia im to frajdę, drudzy uważają, że już osiągnęli najwyższy pułap i nikt ich z tego błędu nie wyprowadzi. Cofają się w rozwoju. Tu tkwi chyba sedno sprawy.
Kontakt 517355290

Awatar użytkownika
lolek69

Post autor: lolek69 » 18 gru 2016, 10:12

to ja chyba jestem ten ludzisk i mój rozwój emocjonalny zatrzymał się w wieku 15 lat, i takie żarty mi zostały.
nie mogę się powstrzymać od głupich tekstów i to często w rozmowie z klientami, czasem kończy się to utratą zlecenia
przykładowo: dzwoni kobita mówi co i jak i pyta się czy dam radę potencjalnie to zrobić, ja na to że potencjalnie jestem sprawny w stu procentach, w słuchawce chwila ciszy i koniec rozmowy :(

albo za każdym razem to robię: spawam gościowi jakieś badziewie, trwa to dwie minuty, gość pyta ile się należy, a ja na to 1600 zł, chwila ciszy i śmiejemy się razem, ale trafiło się tak że gość zaczął wrzeszczeć że chcę go naciągnąć :( no i wtedy trudno się wytłumaczyć że to żart

a jak jadę spawać łóżko z tej znanej sieci szwedzkiej i w domu jest tylko kobitka, to mocno muszę się sprężyć żeby nie zażartować za grubo

egojack1

Post autor: egojack1 » 18 gru 2016, 10:14

Czy wiecie kto wymyśla tyle kawałów o blondynkach?
Sfrustrowane brunetki w samotne, bezsenne noce.

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 18 gru 2016, 10:19

Ojjj Lolek widzę, że jeszcze przed narodzinami staliśmy w tej samej kolejce, w której to dzielili poczuciem humoru :lol: . Żartuję w identyczny sposób. Np. Klientka dzwoni z podziękowaniami mówiąc złamanym głosem, że właśnie uratowałem jej du.ę, a ja na to iż jej dupa jest tak piękna, że co by nie było to warta ratowania. Kilka zleceń również przeszło mi koło nosa za niepoprawne poczucie humoru. Czasami myślę, że to nie poczucie humoru tylko najzwyczajniej w świecie jestem świnia. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Bodar
weteran forum

Post autor: Bodar » 18 gru 2016, 10:26

Z klientami, a nie z klientkami spróbujcie, może wam nie odmówią :mrgreen:

Awatar użytkownika
lolek69

Post autor: lolek69 » 18 gru 2016, 10:34

wiecie co? dzięki takiemu głupiemu poczuciu humoru chyba więcej zyskałem niż straciłem, bo zdobyłem dwie stałe klientki, które praktycznie mnie utrzymują. nie ze swoich pieniędzy, nie mogę za dużo napisać, ale nazwijmy to są pośredniczkami w zlecaniu robót.
ale co się nacukrowałem o ich urodzie itp. (zresztą zgodnie z prawdą) to historia

i jeszcze jedno. często da się na pierwszy rzut oka zrozumieć, że z tą osobą można posunąć się dalej :) a inną lepiej rozmawiać w 100% oficjalnie.
ja osobiście najbardziej lubię klientki (kobiety) jakoś łatwiej mi się dogadać :)

z klientami trudniej troszkę pożartować

Awatar użytkownika
Jacenty
weteran forum
Kontakt:

Post autor: Jacenty » 18 gru 2016, 10:38

Tak jak mówisz, kowalska intuicja połączona z latami praktyki. Nie każdy przyswaja głupkowate żarty ale jest spora grupa ludzi lubiących jaja do kolan i do nich adresowany jest niestandardowy humor. :D

Awatar użytkownika
Dara
arcyforumoholik

Post autor: Dara » 18 gru 2016, 11:48

Bobodar pisze:Jak zobaczyłem nowego, pięknego awatara Dary, to zaraz przypomniał mi się synonim do "stosunku z blondynką" ;).
Chłopie to Harley Quinn
Stosunek z tą blondynką kończy się zejściem śmiertelnym :mrgreen:
Oczywiście to postać rodem z komiksu ale ma ujmującą osobowość.

Awatar użytkownika
Bodar
weteran forum

Post autor: Bodar » 18 gru 2016, 13:00

W tym wieku wolę Harley Davidson. Tu też brawura może skończyć się zejściem :D

Awatar użytkownika
lolek69

Post autor: lolek69 » 18 gru 2016, 14:03

większość dowcipów kowalskich, to przeróbki. Zamiast facet, piszemy kowal i jest dowcip kowalski

mi przypomniał się dowcip opowiadany przez mojego dziadka. Ponoć w internecie jest wszystko, ale nie chce mi się szukać, więc nie wiem czy to jest. Bardziej to jest przypowieść o nabywaniu wiedzy teoretycznej, bez praktyki. Ale na pewno jest to kowalska przypowieść

a więc było tak:

Był sobie bogaty chłop, który miał syna słabego zdrowia. Gospodarz chciał go wysłać do lekkiej pracy ale ów syn koniecznie chciał być kowalem
więc gospodarz poszedł do kowala by ten wziął go na praktyki. Jednocześnie dopłacił kowalowi, by ów nadmiernie syna nie eksploatował.
kowal pomyślał i się zgodził.
wziął chłopaka, wsadził do kosza i wyciągnął pod sufit, by ten nic nie robił tylko obserwował pracę kowala
po trzech latach syn wrócił do domu. Gospodarz w międzyczasie zbudował mu kuźnię
- No synu pokaż czego się nauczyłeś - rzekł ojciec
syn rozpalił palenisko, wziął kawał metalu i rozgrzawszy zaczął go kuć
- zrobię wam ojcze siekierę
robota szła ale materiał siekiery nie przypominał
- wiecie co ojcze? nie wyjdzie z tego siekiera, ale można jeszcze zrobić szpadel
- rób synu szpadel, też się przyda - rzekł ojciec
po godzinie syn mówi do ojca
- nie będzie z tego szpadla, ale można jeszcze zrobić widły
- rób synu widły - rzekł ojciec nieco zmartwiony
syn nagrzał materiał i jak poprzednio przystąpił do walenia młotem
po godzinie zaprzestał i znów zwrócił się do ojca
- tato, nie da się zrobić już z tego wideł, ale igłę zrobię - zapewnił
rób synu, niech będzie igła - westchnął ojciec
syn ponownie rozgrzał żelazo i przystąpił do kucia
po trzech kwadransach zaprzestał kucia
- tato mam złą wiadomość, nie wyjdzie z tego igła
- a co wyjdzie? - zdenerwował się ojciec
- tato mogę z tego zrobić bziiiiiiiit
- nie wiem co to, ale rób synu
syn ucieszył się, nagrzał bezkształtny materiał i włożył do zimnej wody
gdy to zrobił dało się usłyszeć bziiiiit

Kowalito

Post autor: Kowalito » 25 gru 2016, 09:21

dwóch wiekowych kowali stoi przed drzwiami domu publicznego-zastukali a jeden z nich pyta
-Dzidek co my zrobimy jak nas nie wpuszczą?
-Stasiu ty się martw co my zrobimy ja nas wpuszczą!!
na moim grobie napiszcie "jak był żywy, to żył!"

graffic

Post autor: graffic » 11 sty 2017, 11:05

nie mogłem się powstrzymać jak zobaczyłem :)

ze szczególną dedykacją dla kolegi DARA :D
dla DARY.jpg

Awatar użytkownika
Dara
arcyforumoholik

Post autor: Dara » 11 sty 2017, 12:16

o jezu :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „ROZMOWY - hydepark ”