Moje miecze
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
szekspir
Nie wiem gdzie z nim wystąpi...słowowo daje.. a o Larpy to wogóle nie słyszałem bo sie nie znam.Myslę że waży w granicach 1.6 kg -2.2kg,można to obliczyc bo nie wążyłem,poszło pasek resora 92 cm,25mm do 35mm(stożek)szeroki,8 mm grubosci,oraz dwa płaskowniki po 30 cm na jelec,3metry drutu 3 mm,oraz zakonczenie główni też coś ważyło,jego srodek ciężkosci(widoczny na czerwonym dywanie) jest w miejscu,gdzie ostrze schodzi już ze stożka do lini prostej,jakieś 25 cm przed jelcem.Nie jest może idealny,ale w ręku moim a kuje młotkiem 2kg,wydawał mi się lekki- na prawdę leżał mi dobrze.Na pobliskiej belce drewnianej zawsze robie pare cięć i uderzeń,jesli ma jakies wady ukryte wole jak trzasnie odrazu .Jesli zaś chodzi o wygląd to widziałem gorsze badziewia na rekonstrukcjach,które na kolanie bym pogiął,lub same sie zginały,i wolał bym swój niż kupiony naprzykład na allegro-pozdrawiam ;-) - nie jestem wybitnym znawcą tego tematu ten miecz jest adekwatny do wyjętego kapitału,za 3 koła to mogę poswięcic na taki miecz 2 tyg nie 2 dni-hey
-
szekspir
-
szekspir
Tak ,w najbliższym czasie zrobię kopię Gladiusa,i miecz wikingów,kompletuje materiały,bo teraz to nie mogą byc moje "wymysły",a póżniej mam amatora na szablę ,ale mogę ją zrobic wg.uznania byle by ostrze było git... Ten miecz co przedstawiłem,został odebrany,chłop powiedział że jest super i sama swiadomośc tego,że nie spotka nikogo z identycznym jest najważniejsza ;-)
-
szekspir
Polecam stronę www.lorica.pl dział "czytelnia "jest tam opis mieczy wikingów,załączam również foto
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
szekspir