To nie tak Michalelachim pisze: za młody tu jestem aby się wymądrzać... takie tylko przemyślenia moje, luźne...
Praca miesiąca - dyskusja
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Praca miesiąca - dyskusja
Pszczelarzem nie, ale biegłych-praktykujących w tej profesji pod bokiem kilku mam 
Twoja inicjatywa jest zacna i godna naśladowania, a to co napisałem, to moje przemyślenia i nie było moim zamiarem odwodzić Ciebie od niej. Tak trzymaj 
To może laureat lutowego konkursu będzie chętny na miodzik
Bo co do dyplomu to "rada starszych" powinna się wypowiedzieć...
Nie pytaj o chętnych na miodzik tylko ogłoś, że w miesiącu .............. nagrodą za pierwsze miejsce będzie słoik miodu. Wówczas zwycięzca nie będzie miał możliwości ewentualnego marudzenia. 
Myślę że dyplomik za pracę miesiąca jest bardzo fajną inicjatywą tym bardziej zachęcającą do rywalizacji 
-
graffic
Panowie
przerozkoszna pogaduszka, ale...
ale ...taka myśl z mojej strony - dyplomów można naprodukować, to rzecz techniczna (nawiasem mówiąc, na necie brak jest szablonów z logiem FK), tyle, że wydaje mi się to nieadekwatne "wynagrodzenie" za ,wybaczcie, 2-3 prace zgłaszane do konkursu na pracę miesiąca !, każda praca jest z innej bajki (kowalstwo, nożownictwo, metaloplastyka, itp. - takie coś nawet ciężko porównać, kiedy pojedyncza praca reprezentuje inne działkę rzemiosła
Dyplom wg mnie, ma wartość, gdy jest ukoronowaniem faktycznej rywalizacji jak np. w przypadku pracy roku lub innego dużego konkursu, gdzie startować będzie 10-20 osób
Rozumiem apetyt na dyplomy, czy inne formy potwierdzenie zwycięstwa, ale za tym powinna stać aktywność członków FK
Mam ogromny szacunek dla Janusza (Banan) i Michała (Lachim), za to że dobrowolnie, chcą honorować zwycięzców - dla mnie jest to przykład do naśladowania
Domniemuję, że każdy z FK ma szansę coś dać od siebie jako nagrodę lub inną formę wyróżnienia - od choćby: kleszcze, jakiś przebijak, może jakiś młotek, siekierkę, klin, krążki z papierem ściernym, nożyk do papieru, itp. itd. - mnóstwo jest pomysłów...coś, co dla jednych jest banałem do wykonania (bo robią to na co dzień) dla innych może być wspaniałą nagrodą lub uzupełnieniem warsztatu (nigdy nie słyszałem, żeby ktoś powiedział że ma za mało sprzętu..) - niestety nie widzę takich postaw
Szanowni koledzy - może zamiast skupiać się na dyplomach, zwiększyć aktywność i zaangażowanie ? - ostatecznie robimy to dla siebie i naszej satysfakcji
ale ...taka myśl z mojej strony - dyplomów można naprodukować, to rzecz techniczna (nawiasem mówiąc, na necie brak jest szablonów z logiem FK), tyle, że wydaje mi się to nieadekwatne "wynagrodzenie" za ,wybaczcie, 2-3 prace zgłaszane do konkursu na pracę miesiąca !, każda praca jest z innej bajki (kowalstwo, nożownictwo, metaloplastyka, itp. - takie coś nawet ciężko porównać, kiedy pojedyncza praca reprezentuje inne działkę rzemiosła
Dyplom wg mnie, ma wartość, gdy jest ukoronowaniem faktycznej rywalizacji jak np. w przypadku pracy roku lub innego dużego konkursu, gdzie startować będzie 10-20 osób
Rozumiem apetyt na dyplomy, czy inne formy potwierdzenie zwycięstwa, ale za tym powinna stać aktywność członków FK
Mam ogromny szacunek dla Janusza (Banan) i Michała (Lachim), za to że dobrowolnie, chcą honorować zwycięzców - dla mnie jest to przykład do naśladowania
Domniemuję, że każdy z FK ma szansę coś dać od siebie jako nagrodę lub inną formę wyróżnienia - od choćby: kleszcze, jakiś przebijak, może jakiś młotek, siekierkę, klin, krążki z papierem ściernym, nożyk do papieru, itp. itd. - mnóstwo jest pomysłów...coś, co dla jednych jest banałem do wykonania (bo robią to na co dzień) dla innych może być wspaniałą nagrodą lub uzupełnieniem warsztatu (nigdy nie słyszałem, żeby ktoś powiedział że ma za mało sprzętu..) - niestety nie widzę takich postaw
Szanowni koledzy - może zamiast skupiać się na dyplomach, zwiększyć aktywność i zaangażowanie ? - ostatecznie robimy to dla siebie i naszej satysfakcji
No i skończyło się rumakowanie 
Wracamy do rzeczywistości ... Znaczy Graffic chciał chyba powiedzieć, że czas odpalic piecyki, kotliny i stanąć przy kowadle z młotkiem w ręku...
Wracamy do rzeczywistości ... Znaczy Graffic chciał chyba powiedzieć, że czas odpalic piecyki, kotliny i stanąć przy kowadle z młotkiem w ręku...
Cztery prace i trzy gatunki ... ciężko zadysponować jednym głosem
no ale cóż ... "selavi" 
- Dracorian
- forumoholik
Kurcze wszystko mega...w tym miesiącu i ja szykuje się do skuwania żelaza włóknistego..może się uda 
Dobrym kowalem będziesz tylko wtedy,,kiedy to lubisz
Będziesz rozliczony 
-
graffic
Bobodar - wiem, że jeden głos to mało - ale zwiększenie do 2-3 głosów - przy 3-4 pracach mija się z celem
- trzeba podejmować trudne decyzje
Draco - trzymamy za słowo
Draco - trzymamy za słowo
- Dracorian
- forumoholik
Już 5 kg boraksu przyszło czekam jeszcze na chlorek żelaza 
-
habeer
- Lokalizacja: Na Dolnym Śląsku piękne okolice, gmina Miękinia, Pisarzowice :)
Draco, gdzie chlorek żelaza kupowałeś ?
Ja to rozumiem, tylko tak sobie wzdychamgraffic pisze:/.../ wiem, że jeden głos to mało - ale zwiększenie do 2-3 głosów - przy 3-4 pracach mija się z celem- trzeba podejmować trudne decyzje
![]()
- Dracorian
- forumoholik
habeer na alledrogo
12 zł chyba 0,6 l
12 zł chyba 0,6 l
-
graffic
Jako, że kolejny konkurs miesiąca za nami - chciałem serdecznie pogratulować zwycięstwa Ariesowi
- gratuluję Aries pięknej pracy
również pozostałym kolegom gratuluje, w szczególności Obi_wan_o - gdyż przegrał o włos (właściwie o grubość ostrza)
bardzo cieszy mnie - duża frekwencja wśród głosujących ! - dziękuje i oczywiście liczę na co najmniej podobną w kolejnych miesiącach
pozdrawiam RF graffic
również pozostałym kolegom gratuluje, w szczególności Obi_wan_o - gdyż przegrał o włos (właściwie o grubość ostrza)
bardzo cieszy mnie - duża frekwencja wśród głosujących ! - dziękuje i oczywiście liczę na co najmniej podobną w kolejnych miesiącach
pozdrawiam RF graffic