ornatus pisze:jedno Ci powiem - shermana nie kupuj! Mam sherman CUT 120...
plazma- jaka maszyna?
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Może tylko ja trafiłem taki egzemplarz, ale nie mam dla tej maszyny cierpliwości. Ma problem z zajażaniem łuku, była w tej sprawie w serwisie. Cos tam podregulowali i działała może z jeden dzień. potem sam ją regulowałem (w środku sa dwie elektrody między którymi przeskakuje łuk elektryczny - ich odległośc musi być odpowiednia) Znów chodziła chwile. Po kilku latach ją odkurzyłem, wyregulowałem, uzbroiłem we wszystkie nowe elementy w palniku i uruchomiłem.... Ze dwa dni paliła... ;p Chcecie ją kupić??? :p 1500 i jest wasza 
Chcesz miec dobry sprzęt o podobnych parametrach, do roboty nie do patrzenia celuj w to http://allegro.pl/hypertherm-powermax-6 ... 94384.html
Chcesz miec dobry sprzęt o podobnych parametrach, do roboty nie do patrzenia celuj w to http://allegro.pl/hypertherm-powermax-6 ... 94384.html
ja kupiłem hypertherm powermax 45 prosto z usa na czysto kosztowała mnie 6000 pierwszym zestawem elektrod wypaliłem recznie blachy 6mm i 3mm na dwa piece c.o narazie nie widze powodu do wymiany elektrody nie wiem jak sprawują sie chińczyki ale ja pomimo wysokiej ceny jestem zadowolony wszystko chodzi mi na 220v jest to wersja CSA
A ja przymierzam się do kupna amatorskiej plazmy :-)
Plazma Magnum Air 75HF,
nie wiem jak działa ale mam Viper TIG 225 Pulse AC/DC Magnum (TIG/MMA) od ponad roku i nigdy sie nie zawiodłem spawając tigiem jak i elektrodą (elektrodą jechałem 1,5 miesiaca heby 220 - 12 godzin na dobę) wiec myślę, że na własne potrzeby taka plazma powinna wystarczyć. Jeśli ktoś ma lub pracował na tekiej proszę o opinie.
Pozdrawiam
Plazma Magnum Air 75HF,
nie wiem jak działa ale mam Viper TIG 225 Pulse AC/DC Magnum (TIG/MMA) od ponad roku i nigdy sie nie zawiodłem spawając tigiem jak i elektrodą (elektrodą jechałem 1,5 miesiaca heby 220 - 12 godzin na dobę) wiec myślę, że na własne potrzeby taka plazma powinna wystarczyć. Jeśli ktoś ma lub pracował na tekiej proszę o opinie.
Pozdrawiam
-
Krzysztof Assman