Jako, że nie wszyscy tutaj bywają na forum knives.pl na którym od pewnego czasu pokazuje co tam udało mi się wystrugać postanowiłem poszerzyć o te osoby grono obserwatorów moich dokonań.
Będę w miarę postępów aktualizował ten wątek o nowe noże - tak ukończone jak i to co na warsztacie.
Nie ma co opowiadać, jeden obraz odda więcej niż całe strony tekstu. Poniżej zdjęcia dotychczasowych moich prac:
Zacznijmy od pierwszego noża jaki zrobiłem (kwiecień 2012), kuty z resora, merbau i inkrustacja z poroża:
wykonanie pozostawia wiele do życzenia ale jest teraz moim warsztatowym nożem do skóry i innych zadań i w tej roli sprawuje się znakomicie.
Potem po dłuższej przerwie na budowe szlifierki i organizacjo warsztatu do knifemakingowych celów przyszedł czas na bardziej poważne produkcje. Tu już po kolei zdjęcia mniej więcej chronologicznie:
IVY KING
BANDICOOT
GREENHOUSE DOG
SWITCH
RIVET
CARMEL
JOHNNIE BOY
I to na obecny moment tyle, 10szt obecnie na warsztacie więc niebawem będą jakeś nowe na poniższym zdjęciu niemal wszystko nad czym aktualnie pracuję:
Jeśli ktoś chce moje prace pooglądać dokładniej, zapraszam do linku w moim podpisie - są tam zdjęcia posegregowane i można każdy nożyk dokładnie zobaczyć.
Z chęcią wysłucham jakichś uwag a na wszelkie pytania postaram się odpowiedzieć
Jeśli będzie zainteresowanie z przyjemnością będę aktualizował wątek o nowe noże i o to nad czym prace trwają, będą jakieś fotki z kuźni, warsztatu i takie tam różne jeśli ktoś ciekaw
Pozdrawiam serdecznie!
Świeżak Maciej ;]