Post Napisane Pn lip 13, 2009 1:14 pm przez Grzegorz K.
Witam
Panowie poradźcie jaką maszynę do cięcia plazmowego zakupić. Rynek jest pełen różnego sprzętu i badziewia. W jaką półkę cenową celować, aby zakupić sprzęt dobry ale nie wyżyłować się zbytnio z funduszy?
Szczegóły postu | Wybierz:
Re: Plazma, jaka maszyna
Post Napisane Pn lip 13, 2009 8:11 pm przez row78met
ja polecam Esab ja mam PowerCut 650,to jest nowa generacja przecinarek inwertorowych,czyli olbrzymia moc i mała waga jakościowo tnie do 12mm a rozdzielająco do 19 mm,zaleta niskie koszty eksploatacyjne czyli długa żywotność części zużywających się ,przy chińskich plazmach dają ci wiaderko części do palnika
Post Napisane Wt lip 14, 2009 12:40 am przez Kujus
Ja mam Stamosa 50 A tnie jakościowo do 12 mm rozdzierająco do 16 ale ciąłem max 14 blachę Kosztowało to 1700 zł i jestem bardzo zadowolony , dmucham do tego kompresorem 3JW60 i jest lux , a tnie się różne rzeczy często i złom materiały eksploatacyjne są tanie także mogę polecić jak do lżejszych robót , nie kupowałem większej bo po prostu szkoda mi pieniędzy grubsze rzeczy tnę palnikiem
Post Napisane Wt lip 14, 2009 3:35 pm przez pawel.g
Esab PowerCut 650 tesz pracuje od niedawna na takiej i polecam wszystkim.Poprostu mistrzostwo swiata:)
Mala, zgrabna,dobra moc,ergonomiczna.
Polecam polecam i jeszcze raz polecam
Post Napisane Wt lip 14, 2009 7:24 pm przez row78met
jak dla mnie ma aż nadto mocy pracuję z blachami do 6mm,niezastąpiona w kuźni,Kujus jakiej produkcji jest ta Stamosa bo jak za te pieniądze to ma niebywałe osiągi
Post Napisane Wt lip 14, 2009 7:38 pm przez Kujus
Niemiecka , i bardzo dobra . tu masz link http://www.allegro.pl/item673774432_prz ... lazma.html Jak za te pieniądze to jest b dobra
Post Napisane Wt lip 14, 2009 8:43 pm przez row78met
dziwne bo poza portalami aukcyjnymi ta firma nie istnieje,masz jakąś stronę internetową tej firmy,jest karta gwarancyjna ?
Post Napisane Wt lip 14, 2009 8:58 pm przez Kujus
Jest normalna karta gwarancyjna , jedyne czego nie ma to instrukcji po polsku ale da się przebrnąć
Post Napisane So lip 18, 2009 10:04 pm przez jolo747
mnie ten stamos zalatuje chinczykiem, z drugiej strony jak sie sprawuje to po co przepłacać, ja kiedyś widziałem na allegro takiego chinczyka tig+plasma za 2500zł i na dzień dzisiejszy chyba bym zaryzykował kupno takiego wynalazku bo po pierwsze spawania tigiem nie mam za dużo a cięcie blach to jak u innych kolegów max do 8mm,
ps elektrodówke mam z ciastoramy(rockworth) za 800 zł inwertor 160A i jade 3,5 elektrodami na 60% mocy , moge też podłączyć uchwyt tig z zaworkiem,kochana spawareczka nigdy mi sie nie zagrzała a czasami jadę po niej cały dzień,ale jak ją kupowałem to miałem mieszane uczucia bo przecież to chinol
ponizej ling do 3w 1 tig+plazma+mma
http://www.allegro.pl/item688320264_3w1 ... a_50a.html