damast
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
jak to odstajemy?? przy takich pracach to amerykańcy mogą nam warsztaty sprzątać...Nomad pisze:No, i tak ma być, Polak potrafi![]()
Jak chcemy to i poziomem od amerykańskich makerów nie odstajemy tak bardzo
noże piękne. Wiem czyje i przyznam szczerze to kolega łomoty powinien dostać za chowanie tych cudeniek przed światem.
To bić dziada!:P
Fajna kosałka. Jeśli mogę się wypowiedzieć, to do tak zawiłego wzoru, lepsza by była skromna oprawa. Mogą być wypasione mamuty i hebany, ale bez rzeźbienia. Nie wiadomo na czym oko zawiesić:)
No i jak się pyry obiera, to się w rękę wbija;P
Fajna kosałka. Jeśli mogę się wypowiedzieć, to do tak zawiłego wzoru, lepsza by była skromna oprawa. Mogą być wypasione mamuty i hebany, ale bez rzeźbienia. Nie wiadomo na czym oko zawiesić:)
No i jak się pyry obiera, to się w rękę wbija;P
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
Dziś ukończyłem drugie podejście do piórka.
Jest lepiej niż za pierwszym razem bo mam damast w całości, nic nie odpadło, ale przy wyciąganiu po jednej stronie, tej węższej od osi przecięcia pojawiły się 4 rozlaminowania.
Jedna strona:
Druga strona:
Użyte stale to 45+nc6+n9e. Na brzegach widać resztki ze spawu.
Już wiem co robić, zeby było lepiej, ale narazie robie przerwe od piórka chwilową.
Jest lepiej niż za pierwszym razem bo mam damast w całości, nic nie odpadło, ale przy wyciąganiu po jednej stronie, tej węższej od osi przecięcia pojawiły się 4 rozlaminowania.
Jedna strona:
Druga strona:
Użyte stale to 45+nc6+n9e. Na brzegach widać resztki ze spawu.
Już wiem co robić, zeby było lepiej, ale narazie robie przerwe od piórka chwilową.
Mi się bardziej podoba niż to od renekqa, bo bardziej przypomina prawdziwe pióro:D czadowe! i te rozdarcia są jak w prawdziwym piórze. Ja bym go wyciął w kształt pióra, lepiej wytrawił, zrobił zawodowe zdjęcie i zapowdał na FB:P zajefajne!
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią 
przekuj porażkę w sukces!
jeśli nie będzie ci się rozłaziło bardziej, to wyprowadź kształt głowni z całym ostrzem, a 'poszarpania' na grzbiecie bardziej uwidocznij
będziesz miał art'a jak ta lala<!!> powaga, sam o tym kiedyś myślałem 
[edit]
nikiel szybszy ale mówi chyba o tym samym
jeśli nie będzie ci się rozłaziło bardziej, to wyprowadź kształt głowni z całym ostrzem, a 'poszarpania' na grzbiecie bardziej uwidocznij
[edit]
nikiel szybszy ale mówi chyba o tym samym
BIURO TECHNICZNE Dokumentacje urządzeń dla Urzędu Dozoru Technicznego
zasadniczo zajefajnie, i tak właśnie 'naturalnie'
mnie obsesja symetrii, równomierności, powtarzalności, 'doskonałości'... [jak zwał, tak zwał]
wpędzi kiedyś do wariatkowa
mnie obsesja symetrii, równomierności, powtarzalności, 'doskonałości'... [jak zwał, tak zwał]
wpędzi kiedyś do wariatkowa
yakiba pisze:Reneq jakich stali użyłeś?
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
A ja tu nic nie widzę,gdzie te foty?Nikiel pisze:Mi się bardziej podoba niż to od renekqa, bo bardziej przypomina prawdziwe pióro:D czadowe! i te rozdarcia są jak w prawdziwym piórze. Ja bym go wyciął w kształt pióra, lepiej wytrawił, zrobił zawodowe zdjęcie i zapowdał na FB:P zajefajne!
Kontakt 517355290