damast
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- marcinello
- Kontakt:
- Grzegorz K.
- Administrator
- marcinello
- Kontakt:
niestety nie mam dobrych wieści. odwiedziłem dziś dwie 'miejscówki' i kicha:( ale od początku. wspomniane 300-400kg to dokładnie 480, [gościunio się delikatnie gibnął z wagą] blacha to końcówki kęsków po przewalcowaniu [zaokrąglone narożniki na krótszym brzegu arkusza 1000x2000], ładna, leciutko tylko skorodowana i pofałdowana, niestety większość to grube kawałki na moje nieuzbrojone oko to nawet 8mm, całość pospinana stalowymi taśmami, na podzielenie paczki sprzedawca nie chciał się zgodzić
albo wszystko albo nic więc z transakcji wyszły nici.
w drugim miejscu było taniej i po rozmowie telefonicznej zapowiadało się dobrze, jednakże na miejscu okazało się, że blacha jest strasznie skorodowana
kupiłem arkusz 2,5mm żeby na darmo nie jechać ale wcale nie jestem zadowolony. opiaskuję i zobaczę co z tego zostanie, na damasty może się nada.
w drugim miejscu było taniej i po rozmowie telefonicznej zapowiadało się dobrze, jednakże na miejscu okazało się, że blacha jest strasznie skorodowana
- marcinello
- Kontakt:
wżery miejscami są bardzo głębokie, po oczyszczeniu i przecięciu na pasy będę mógł mniej więcej określić ile zostanie z grubości. ceny różne od 3,5 za totalnego zgniłka do 7pln/kg, ja za swój wygrzebany arkusz zapłaciłem po najwyższej stawce, delikwent wycenia 'na oko' i jak chcesz to bierzesz, nie to wypad z baru. najmniejsza ilość to jeden pełny arkusz, grubość chyba do 4mm, ilość spora ale większość to gnój no i loteria, bo jest to albo nc6 albo ncv1 w stosunku 70:30.