Sposób robienia "piramidek" na rękawicach
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Witam.
Ostatnio robiłem piramidki.
prostokat blachy 1mm 3na 4cm.
narysowałem na nim linie łamania.
wyobliłem na maxa taki prostokat do postaci miseczki (głębokiej)
potem dwie strony miseczki prostuje - to bedą boki piramidki
potem wybijam 4 granie piramidki na ołowiu - wlasciwiie zaznaczam gleboko
potem trzymajacw dłoni wyklepuje na takim małym klepadle (uzywam wlasciwie tylko jednego boku klepadełka )pokolei kształtuje poszczegulne boczki.
Na końcu zostaje dziubek który nie daje sie ta metodą wykształtowac.... wiec kładziemy pirmidke na ołowiu i klepiąc młotkiem kształtujemy dziubek - troche go wklepując do środka.
Tym sposobem tworzymy wszelkie rodzaje piramidek , wielkości itp.
Ostatnio robiłem piramidki.
prostokat blachy 1mm 3na 4cm.
narysowałem na nim linie łamania.
wyobliłem na maxa taki prostokat do postaci miseczki (głębokiej)
potem dwie strony miseczki prostuje - to bedą boki piramidki
potem wybijam 4 granie piramidki na ołowiu - wlasciwiie zaznaczam gleboko
potem trzymajacw dłoni wyklepuje na takim małym klepadle (uzywam wlasciwie tylko jednego boku klepadełka )pokolei kształtuje poszczegulne boczki.
Na końcu zostaje dziubek który nie daje sie ta metodą wykształtowac.... wiec kładziemy pirmidke na ołowiu i klepiąc młotkiem kształtujemy dziubek - troche go wklepując do środka.
Tym sposobem tworzymy wszelkie rodzaje piramidek , wielkości itp.
knykcie
witam.
chcialem robić knykcie do rękawic wisby i bardzo spodobały mi się te : https://lh6.googleusercontent.com/-9BDQ ... 301368.JPG
Co wy o nich myślicie ? jak je wykonać ? ja myślałem o tym zeby w pieńku nawiercic otwór rozgrzana blaszke połorzyć na tym otworku i kulkę od łożyska połorzyć na to i udeżyć ale jest jeden problem jak uderze młotkiem w to to kulka odskoczy
Myślałem też na podkładkach papowych chyba każdy wie jak to wyglada, bardzo przypomina te knykcie, ale podkładki papoe zazwyczaj sa ocynkowane i są wykonane z ciękiej blaszki więc odpada
Macie na to jakiś pomysł ? jak to inaczej wykonać ?
chcialem robić knykcie do rękawic wisby i bardzo spodobały mi się te : https://lh6.googleusercontent.com/-9BDQ ... 301368.JPG
Co wy o nich myślicie ? jak je wykonać ? ja myślałem o tym zeby w pieńku nawiercic otwór rozgrzana blaszke połorzyć na tym otworku i kulkę od łożyska połorzyć na to i udeżyć ale jest jeden problem jak uderze młotkiem w to to kulka odskoczy
Myślałem też na podkładkach papowych chyba każdy wie jak to wyglada, bardzo przypomina te knykcie, ale podkładki papoe zazwyczaj sa ocynkowane i są wykonane z ciękiej blaszki więc odpada
Macie na to jakiś pomysł ? jak to inaczej wykonać ?
- krzysieklup
- Kontakt:
- krzysieklup
- Kontakt: