Balustrada balkonowa u kowala
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Balustrada balkonowa u kowala
Tak jak w temacie szukam natchnienia na jakiś ciekawy typowo kowalski wzór balustrady balkonowej. Nie chce zrobić balustrady z tralek 'kobieta w ciąży'. Balkon mam od frontu, że tak powiem reprezentacyjny i chce na nim zamontować jakąś fajną balustradę która będzie moją wizytówką, koniecznie musi rzucać się w oczy. Musi być nietuzinkowa, oryginalna. Balkon jest w kształcie U boki po 100cm przód 400cm. Temat założyłem po to żeby wrzucać tutaj zdjęcia i projekty które waszym zdaniem są fajne, imponujące
Mam nadzieję, że pomożecie coś wymyślić 
Młodości nie kupisz, ani nie sprzedasz
-
dara
Wydaje mi się że ta balustrada mimo że ciekawa,jednak na "reprezentacyjną" się nie nadaje.
Taka "balustrada z sera" to może w warszawce gdzie nuworyszom się w dyńkach gotuje,ale nie na Podkarpaciu.
Uważam że taka balustrada powinna być zaprojektowana wg prostych zasad,czyli"
-symetria
-złoty podział
-bez "dziwactw"
Taka "balustrada z sera" to może w warszawce gdzie nuworyszom się w dyńkach gotuje,ale nie na Podkarpaciu.
Uważam że taka balustrada powinna być zaprojektowana wg prostych zasad,czyli"
-symetria
-złoty podział
-bez "dziwactw"
Nie rozumiem co tu ma do rzeczy geografia , balustrada jest świetna, i nie chodzi tu tylko o samą kompozycję ale też "histeryczną dbałość o detale i czystość wykonania graniczącą z obłędem" . Balustrada jest bardzo reprezentacyjna, pokazuje kunszt kowala który ją wykonał.
Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu jeden.
-
dara
Nie twierdzę że jest brzydka,ale nie zmienia to faktu ze to dziwadło.
Ale- wydrukuję sobie tą fotkę i pokaże pod sklepem to będzie najlepsze badanie opinii.
A co do geografii,Podkarpacie jest tradycyjnie tradycjonalistyczne
Robiąc "reprezentacyjny" balkon należy kierować się gustem miejscowej ludności, czyli potencjalnych klientów no nie?
Ale- wydrukuję sobie tą fotkę i pokaże pod sklepem to będzie najlepsze badanie opinii.
A co do geografii,Podkarpacie jest tradycyjnie tradycjonalistyczne
Robiąc "reprezentacyjny" balkon należy kierować się gustem miejscowej ludności, czyli potencjalnych klientów no nie?
-
dara
"kobieta z brzuszkiem" jest popularna dla tego że tania i "kowalska".
Nie jest istotna forma tralki ale założenie geometryczne.
Z pewnością nie ma w twojej okolicy tralek "ciężarnych" zmontowanych w "serową balustradę".
Kobiety uznawane za piękne mają bardziej symetryczną twarz niż te mniej ładne.
Symetria jest podświadomym symbolem siły,trwałości i porządku.
Jeśli budujesz swój wizerunek to te cechy w "reprezentacyjnym" balkonie z pewnością
będą najbardziej pożądane.
i to by było na tyle.
Nie jest istotna forma tralki ale założenie geometryczne.
Z pewnością nie ma w twojej okolicy tralek "ciężarnych" zmontowanych w "serową balustradę".
Kobiety uznawane za piękne mają bardziej symetryczną twarz niż te mniej ładne.
Symetria jest podświadomym symbolem siły,trwałości i porządku.
Jeśli budujesz swój wizerunek to te cechy w "reprezentacyjnym" balkonie z pewnością
będą najbardziej pożądane.
i to by było na tyle.
Oczywiście barierki nie ma do tej pory, alee wracając do tematu co myślicie o takim projekcie? Chętnie dowiem się co jest nie tak, co jest ok w tym projekcie, chodzi cały czas o balustradę na balkonie

Ostatnio zmieniony 26 mar 2013, 15:45 przez Marcin, łącznie zmieniany 1 raz.
Młodości nie kupisz, ani nie sprzedasz