Kowal Zigmund.
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
У меня теперь много работы. Надо выполнить несколько заказов, чтобы летом отдохнуть. Хочу с семьей съездить в Краков, да и немного покататься по Польше.
В кузнице переставил молот, далеко стоял от горна.
Сделал отопление на масле. Купил токарный и фрезерный станок. Сейчас делаю ворота в частный дом, кровать, лестницу, люстру в православный монастырь. Вот и все новости.
В кузнице переставил молот, далеко стоял от горна.
Сделал отопление на масле. Купил токарный и фрезерный станок. Сейчас делаю ворота в частный дом, кровать, лестницу, люстру в православный монастырь. Вот и все новости.
" Mam obecnie dużo pracy .Muszę skończyć kilka zamówień aby latem móc odpoczywać.Planuje wraz z rodziną zwiedzić Kraków i trochę Polskę.
W kuźni przestawiłem młot daleko od paleniska .Ociepliłem...(.nie znam słowa) Kupiłem tokarkę i frezarkę. Wkrótce zrealizuję drzwi do domu prywatnego,łóżko i żyrandol w prawosławnym kościele.Tyle z nowości" tłum. by Spontan :-) Też się uczyłem rosyjskiego
W kuźni przestawiłem młot daleko od paleniska .Ociepliłem...(.nie znam słowa) Kupiłem tokarkę i frezarkę. Wkrótce zrealizuję drzwi do domu prywatnego,łóżko i żyrandol w prawosławnym kościele.Tyle z nowości" tłum. by Spontan :-) Też się uczyłem rosyjskiego
Szczegółowo analizując płatki nikt jeszcze nie pojął piękna róży.
— Anthony de Mello
— Anthony de Mello
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Ot patenciarz, pistolet lakierniczy jako palnik olejowy
Palisz olejem opałowym,czy przepracowanym? Telewizor to spuścizna po Związku Radzieckim ,w czasach gdy u nas program telewizyjny zaczynał się po południu,tam bębnił od samego rana i w porównaniu do radia było co pooglądać ,Gdy naszym żonom w kuchni przygrywało w kuchni radio,w kuchni u radzieckiej kobiety był włączony telewizor,ot takie przyzwyczajenie
Produkujesz jeszcze czasem węgiel drzewny w tym autoklawie?
Kontakt 517355290
Телевизор я поставил еще весной (жалко было выбрасывать), да вот никак не могу поставить антенну, чтобы он что-то показывал. И совсем неплохо во время перерыва на кофе, посмотреть новости. Кстати радио тоже стоит. Вы лучше бы поговорили про обогрев кузницы, про систему отопления, про приемы ковки, а не про телевизор.
BANAN - масло использую для печи бывшее в употреблении. А когда нету, то все что горит, главное чтобы без денег или за маленькие деньги. Вот сейчас дали 200 литров бывшего в употреблении растворителя. Хорошо горит.
BANAN - масло использую для печи бывшее в употреблении. А когда нету, то все что горит, главное чтобы без денег или за маленькие деньги. Вот сейчас дали 200 литров бывшего в употреблении растворителя. Хорошо горит.
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Zygmut napisal:
"Telewizor postawilem jeszcze na wiosne (szkoda bylo wyzucac ), teraz jednak nie moge postawic anteny, zeby on cokolwiek pokazywal. I calkiem fajnie podczas przerwy na kawe obejzec wiadomosci. Przeciez radio takze stoi. Lepiej bysmy porozmawiali o systemie ogrzewania kuzni, o systemie ocieplenia, o technice kucia, a nie o telewizorze.
BANAN - olej opalowy wykorzystywany do pieca jest z odzysku. A gdy nie ma, to wszystko co sie pali, najwazniejsze ze za darmo lub za male pieniadze. Teraz dali 200 litrow zuzytego rozpuszczalnika. Dobrze sie pali."
Zygmut, Panie Zygmuncie - zyj sto lat i kuj sto lat. To co robisz jest przepiekne.
Ps.
No coz, ja tez pochodze z kresow wschodnich i rosysko-bialoruski znam od dzieciaka.
"Telewizor postawilem jeszcze na wiosne (szkoda bylo wyzucac ), teraz jednak nie moge postawic anteny, zeby on cokolwiek pokazywal. I calkiem fajnie podczas przerwy na kawe obejzec wiadomosci. Przeciez radio takze stoi. Lepiej bysmy porozmawiali o systemie ogrzewania kuzni, o systemie ocieplenia, o technice kucia, a nie o telewizorze.
BANAN - olej opalowy wykorzystywany do pieca jest z odzysku. A gdy nie ma, to wszystko co sie pali, najwazniejsze ze za darmo lub za male pieniadze. Teraz dali 200 litrow zuzytego rozpuszczalnika. Dobrze sie pali."
Zygmut, Panie Zygmuncie - zyj sto lat i kuj sto lat. To co robisz jest przepiekne.
Ps.
No coz, ja tez pochodze z kresow wschodnich i rosysko-bialoruski znam od dzieciaka.
Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom
Tom
- Tom Oldsmith
- Kontakt:
Prosze Cie , nie marudz, zrob lepiej taka brame
Просим Вас, не задерживаются, cделай такие ворота
http://chomikuj.pl/Tom.Oldsmith/Galeria/brama
Zeby nie zasmiecac twojej galerii dalem tylko link do zdjec
Чтобы не беспорядок вашей галереи я дал просто ссылки на фотографии
Просим Вас, не задерживаются, cделай такие ворота
http://chomikuj.pl/Tom.Oldsmith/Galeria/brama
Zeby nie zasmiecac twojej galerii dalem tylko link do zdjec
Чтобы не беспорядок вашей галереи я дал просто ссылки на фотографии
Ingenuity is the third hand of a craftsman ...
Tom
Tom