Czym jest kowalstwo artystyczne

Techniki używane obecnie, kowalstwo artystyczne

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

yakiba
Kontakt:

Post autor: yakiba » 09 gru 2010, 00:19

To zależy na kogo trafisz , jeśli nauczyciel dorósł do tego aby być mistrzem to czegoś nauczy , jeśli trafisz na błazna to mówi o głębi wejrzenia we własną jaźń z ,której masz czerpać natchnienie.Ja trafiłem na jednych i drugich ,niestety.

Nieczar
Kontakt:

Post autor: Nieczar » 09 gru 2010, 10:05

...istnieje jeszcze trzecia możliwość ,że uczeń prześciga swego nauczyciela już na starcie lub niedlugo po nim :/ ...żeby uczyć trzeba samemu coś potrafić ,a to niestety nie stanowi reguły obecnie :cry:
...w takiej sytuacji nauczyciel albo dostrzega potencjał ucznia dając do zrozumienia ,ze nie jest w stanie niczego wiecej mu przekazać ...albo też zachowuje postawe ignoranta ,starając sie dyskredytować poczynania ucznia

...a "mistrz" to pojęcie względne :cry:

Rafal L.
Kontakt:

Post autor: Rafal L. » 09 gru 2010, 11:12

Nauczyciel jest ważny ale ważniejsze jest czy uczeń ma talent.Czy po kilku latach nauki będzie umiał stworzyć coś z własnej inwencji, czy będzie tylko powtarzał to co nauczył się nic nowego nie dodając.

szekspir

Post autor: szekspir » 09 gru 2010, 19:10

Najważniejsze by" uczeń " -chciał się uczyć :mrgreen: Z moich doświatczen szkolnych to najlepszymi uczniami byli dzieci "Sieroty"-brak ojca matki powodowały że do tej nauki i wyjścia z biedy byli Bardzo..ale to bardzo zmotywowani.Najgorsi byli..daruje pisanie sobie o nich..(niepotrzebne mi żadne podteksty) ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „KOWALSTWO WSPÓŁCZESNE - blacksmithing”