Kucyk i przemyślenia płynące z jego młodej głowy...
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Szekspir! Kucie to także przyjemność! A nie tylko kasa, "ćwiartka świniaka", kilka metrów ziemniaków itp.
. No pomysł z wieszakami to takie oszukiwanie klienta
, chociaż zawsze jak się powie albo napisze "ręcznie kute" to już zmienia postać rzeczy i jest 2x droższe co najmniej. To tylko taka uwaga żółtodzioba.
-
szekspir
Bedziesz KUCYK miał kiedyś żone ...dzieci lub "partnera"(nie wiem)
To przyjemności bedziesz upatrywał w zadowoleniu rodziny..Skoro piszę jak coś zarobić to doceń to...bo czasem zastanawiam się nad celowością tego działania i pojawiają się wątpliwości....Co do świniaka i ziemniaków to wyobrażcie sobie że dzis na moim stole wyladował indor 17 kg który dostałem w gratisie,chyba nie od "oszukanych klientow"
Wszystkim wam życze swojej międzyludzkiej "życzliwości"..Młody jesteś więc ucz sie i pracuj i czasem pomódl się za swoje powodzenie,czasem daj coś z siebie i niech nie będzie to tylko coś co ci zbywa...Dożyje to zobacze kogo Ty czegoś nauczysz 
Szekspirze, ty nieprzejednany indywidualisto, mi się twoje posty podobają, mimo, że czasami mam wrażenie że dzielisz się swoją wiedzą po kilku głębszych. Podobają bo po pierwsze też jestem z Podlasia i twoja rzeczywistość jest mi bardzo bliska, po drugie twoja wiedza nazwijmy to życiowo-branżowa jest spora a po trzecie udowadniasz jak nikt inny, że towarzystwa wzajemnej adoracji i poprawności są gówno warte.
Ja się nie wywyższam i nie pouczam, a jak tak Ci się wydaje to przepraszam
. Nie chciałem Szekspir Cię tu oskarżyć o materializm i takie tam złe rzeczy. Pozwól (StellArt), że zacytuję bodajże mojego pradziadka: "Kuć trzeba nauczyć się samemu, tylko mistrz musi mówić co jest źle i tyle", kuć sam się nauczę, ale wy mi nie pomożecie przez internet. Wyrażam swoje zdanie (jeszcze raz piszę) ŻÓŁTODZIOBA!
Pisząc ,,nauczyć kuć,, nie miałem na myśli walenia młotkiem, ale kowalstwo jako rzemiosło, a machanie młotkiem w niewiadomym celu to jest właśnie to co w tej chwili potrafisz, spróbuj sprzedać to co robisz za pięć złotych... daj to komuś w prezencie i oczekuj zadowolenia
Nie traktuj mojego postu jak ataku tylko przemyśl go sobie
Nie traktuj mojego postu jak ataku tylko przemyśl go sobie
-
szekspir
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
Kucyk. Masz 14 lat. Jesteś dzieckiem czy ci się to podoba czy nie. Komentujesz posty człowieka,który może spokojnie mieć dzieci starsze od ciebie. Ma warsztat i doświadczenie. W realu za takie gadanie w towarzystwie dostał byś kopa w tyłek i polecenie szybkiego udania się do domu. Zastanów się czasami co i do kogo piszesz.

Sory panowie ale zastanawia mnie jedno gdzie jest interes w świniakach kartoflach i indorach
Mam znajomych w różnych częściach polski i wiem że wszędzie żyje się inaczej ale dlamnie w celach zarobienia pieniędzy liczy się tylko jak najwięcej dostane gotówki bo u nas nikt nie da ci ekstra świniaka za robote. zupełnie inne realia.
Moim skromnym zdaniem można bawić się stalą zarobkowo i jednocześnie dla przyjemności a jeżeli mężczyzna upatruje całą przyjemnoość w dobru rodziny to bedzie nie szczęśliwy. Z psychologicznego punktu widzenia każdy z nas potrzebuje troche relaksu takiego typowo dla siebie bo nie oszukujmy się jesteśmy z natury egoistami. Jedni oglądają dla przyjemności TV ja np. rozkręcam i skręcam samochody
taka moja mała oaza oczywiście nie robie tego często ale dla odpoczynku raz na jakiś czas.
Może kucyk w przyszłości bedzie prezesem banku i dla niego relaksem będzie pukanie młotkiem w kuźni? Z racji tego że jest młody nie obcinajcie mu skrzydeł i nie karćcie go rzeczywistością. Pokora to nie zawsze jest dobra cecha często można więcej zdziałać niepokorom
Przypomina mi się taka piosenka
Każdy człowiek gdy był młody nowił w sercu ideały
nie jednemu ideały dyrektorski stołek dały
kiedy ma się stanowisko można mieć już w d.... wszystko....
Moim skromnym zdaniem można bawić się stalą zarobkowo i jednocześnie dla przyjemności a jeżeli mężczyzna upatruje całą przyjemnoość w dobru rodziny to bedzie nie szczęśliwy. Z psychologicznego punktu widzenia każdy z nas potrzebuje troche relaksu takiego typowo dla siebie bo nie oszukujmy się jesteśmy z natury egoistami. Jedni oglądają dla przyjemności TV ja np. rozkręcam i skręcam samochody
Może kucyk w przyszłości bedzie prezesem banku i dla niego relaksem będzie pukanie młotkiem w kuźni? Z racji tego że jest młody nie obcinajcie mu skrzydeł i nie karćcie go rzeczywistością. Pokora to nie zawsze jest dobra cecha często można więcej zdziałać niepokorom
Każdy człowiek gdy był młody nowił w sercu ideały
nie jednemu ideały dyrektorski stołek dały
kiedy ma się stanowisko można mieć już w d.... wszystko....
Prosze o wyrozumialosc ucze sie 
- Grzegorz K.
- Administrator
Kur... ...de przepraszam. " jeżeli mężczyzna upatruje całą przyjemnoość w dobru rodziny to bedzie nie szczęśliwy"... no coment. Nie wiem co ci napisać. Naprawdę. Tylko 4 lata różnicy, a jakbym pisał do kosmity... ożenisz się, poznasz co oznacza odpowiedzialność, spłodzisz dziecko. Zobaczysz wtedy czym jest bycie mężczyzną i jakie są priorytety w życiu.

Grzegorz ja już mam żonę i dziecko i wież mi wcale żle się im nie żyje. Ile czasu dziennie spędzasz przed telewizorem 15-20 minut godzinę? ja przez ostatnie 3 lata nie wiem czy widziałem z 15 minut programu telewizyjnego nie liczę kina. zamiast tego jade na warsztat wstawiam samochód i grzebie przy nim tak odpoczywam relaksuje się. Nie zapominam o rodzinie ale czasem trzeba odpocząć. Nie powiesz miże wszystko co robisz robisz dla dobra rodziny. I to ja się ugryze w język ... 
Prosze o wyrozumialosc ucze sie