Michał P. pisze:....Może powiedz, co potrzebujsze zrobić takimi pilnikami, na pewno da się to coś wykonać innymi narzędziami. Teraz jest niemal niegraniczony wybór frezów itp.
Oczywiście,że się da wykonać innymi narzędziami-tylko na frezy to nie bardzo robota,bo ja raczej manufakturą się zajmuję.Nie moge ,,spłycać tematu'' obróbka maszynową-bo marnie za nią płacą
Nie potrzebuję tych pilników wklęsłych na jedno konkretne zlecenie.Widziałbym u siebie mnóstwo zastosowań...
na zdjęciu moja przykładowa rzezba w g...nie czyli rant hełmu obwiedziony motywem ,,makaronu''

.takich zawijasów jest średnio 160 po obwodzie.Razy kilka szt robi się mi kilka setek tego samego elementu.Poprawiam każdy iglakami,ale paluchy bolą zwyczajnie od tego...
Nomad pisze:Nie wiem czy są produkowane, ale przeważnie efekt opiłowania wygiętego w U pilnika można uzyskac po prostu wąskim pilnikiem płaskim.
Wiem,ale szukam ułatwienia
Nomad pisze:.
Gdzieś są sprzedawane pilniki wygięte w rogalik, tylko nie pamiętam do obróbki czego one były, na handmadeknives ktoś takiego szukał i ktoś mu linka do nich podesłał, więc takie są na 100% produkowane.
Mam,ale kórde krótka powierzchnia robocza i dziady nie nacinane tylko napylane diamentem-lipa do stali,słabo robią
Tom Oldsmith pisze:S
Nie wiem czy dobrze widze ceny ? Albo przesada albo Europa

Dobrze widzisz ceny-masakra

.Weż z łaski swojej rzuć angielską nazwą to se od was ściągne ebayem,tylko żebym wiedział nazwe do szukajki
Dziękuję - przydatne się wydają
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.