Pierwsze zlecenia
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Pierwsze zlecenia
No tak nie pomyślałem o tym, ale było zaznaczone na samym początku że lampion ma stać na ziemi
Stojak pod choinkę w formie korzeni.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
graffic
Ciekawe
wrzucaj na konkurs - tylko dopisz z czego wykonane, wymiary itp. - nagrody czekają
wrzucaj na konkurs - tylko dopisz z czego wykonane, wymiary itp. - nagrody czekają
I nie zapomnij dopisać kto cię za ucho targał podczas pracy nad stojakiem.
Swoją drogą to Obi-Wan dobrze cię wyszkolił 
No właśnie Jacku bardzo dziękuję za cierpliwość przy tłumaczeniu wszystkiego po kolei. Powiedz sam chwilami już było bardzo ciężko
I to nie pierwszy raz jak pilnujesz mnie przy robocie.
I to nie pierwszy raz jak pilnujesz mnie przy robocie.
Wykonanie tego stojaka kojarzę ja wspólny poród
, czyli wiele bólu, i na finiszu masa szczęścia
. Jak by na to nie patrzeć to praca przeszła przez twoje ręce, a ja służyłem niewielką pomocą. 
Jakby za dwa naraz to byłby z choinką w komplecieJacek-Sz pisze:I nie zapomnij dopisać kto cię za ucho targał podczas pracy /.../
Swoją drogą z tego co widzę, czasem warto dać się wytargać, za ucho też
Fajny pomysł i efektowne wykonanie.
Każdy stojak na choinkę co widziałem miał śruby co by choinka nie dyndała bo bombki pospadają...

Każdy stojak na choinkę co widziałem miał śruby co by choinka nie dyndała bo bombki pospadają...
Były przygotowane otwory w rurce pod śruby, ale choinki które będą w stojakach są dosyć duże i będą je podbijać klinami
Około 150 obrotów bardzo mały posów i lałem olej. Prubowałem przyśpieszyć tempo ale niestery się to źle kończy.
Do gróbych materiałów są dobre frezy trepanacyjne.
Do gróbych materiałów są dobre frezy trepanacyjne.
Główny problem z tymi i również koronkami z węglikiem to wiercenie wiertarką bez automatycznego posuwu.
Nie dziw się żeś wyłamał zęby jeżeli materiałem wierconym była rura, Ząbki łapały cienki materiał przy okazji wchodząc odrobinę za głęboko i klinując się w materiale. Chciał nie chciał coś musiało puścić i były to zęby. Do przycinania końcówek rurki służą specjalne, przystosowane do tego typu manewrów nożyce.