Kowal BANAN
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Na powloce cynkowej wytworzona jest już powłoka pasywna koloru żółtego,miałeś z pewnośćią do czynienia z elementami cynkowanymi na żółto.Cynk się za tym nie utlenia,a powłoka chromianowa poprawia znakomicie przyczepność powłoki malarskiej.Zdecydowałem się na cynkowanie galwaniczne z wielu powodów:-załatwiłem sprawę w ciągu jednego dnia,a nie trzech tygodni,-po ocynku ogniowym nie ruszłbym pewnie elementów ruchomych lampy ,cynk galwaniczny odkłada się równomiernie,również na spawach,odpada więc czyszczenie po cynkowaniu.
Kontakt 517355290
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Zawiozłem ją w dwóch kawałkach,trzeci pochwyt biegnący po ścianie.Na miejscu trzy zgrzewy TIGiem,szpachla i retusz
Nawet robiąc robotę z gotowców podpierałem się ogniem,skręcenia na tralkach robiłem na gorąco,moim zdaniem takie skręcenie wygląda ciekawiej i nie trzeba się naszarpać,a skręcarki się nie dorobiłem 
Kontakt 517355290
TIG - oczywista oczywistość, no właśnie w takiej przestrzeni. Czysto sterylnie, bez konsekwencji destrukcji wnętrza. A szpachel? kwestia podejścia dwóch stron do tematu. Jeśli klientowi nie zależy by Banan montował balustradę w fartuchu kowalskim, z rozpalonym na ganku klienta paleniskiem, to niezbędne szpachlowanie ujmy nie przyprawia, IMHO. Być może trzeba założyć nowy temat nad zaletami, wadami i słusznością stosowania masy szpachlowej.
A tu się BANAN mylisz.Zakupiłem spory czas temu tiga.I wszystko nim spawam.
Nie chodziło mi jako tako o szpachle bo sam używam czasami na warsztacie ale o sam fakt reakcji klienta.Bo chyba tylko mi się trafiają takie marudy ostatnio miny robił ze balustrady były w częściach ,ale jak zacząłem spawać tigiem.Już nie marudził.
Ale ogólnie zobaczyłem ze jak widzą młodego co robi składa takie rzeczy mają mniejszy szacunek.
Nie chodziło mi jako tako o szpachle bo sam używam czasami na warsztacie ale o sam fakt reakcji klienta.Bo chyba tylko mi się trafiają takie marudy ostatnio miny robił ze balustrady były w częściach ,ale jak zacząłem spawać tigiem.Już nie marudził.
Ale ogólnie zobaczyłem ze jak widzą młodego co robi składa takie rzeczy mają mniejszy szacunek.