FAQ Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
-
manieksoma
- Kontakt:
-
Krzysztof Assman
-
manieksoma
- Kontakt:
Muszę i ja Koledzy i Koleżanki pochwalić się, czasu ostatnio bardzo mało bo jakoś trzeba na ten kieliszek chleba zarobić ale coś tam się dłubie.
Wyremontowana szlifierka AEG zakupiona dzięki Jackowi (dzięki wielkie) na alledrogo bicie miała 1,5mm na wrzecionie i tu znowu chłopcy z narzędziowni nie zawiedli. Drugie zdjęcie to pompa chłodziwa niezależna do wiertarki o pojemności 12l super sprawa polecam. No i mój Stachu pomocnik jakich mało.
Wyremontowana szlifierka AEG zakupiona dzięki Jackowi (dzięki wielkie) na alledrogo bicie miała 1,5mm na wrzecionie i tu znowu chłopcy z narzędziowni nie zawiedli. Drugie zdjęcie to pompa chłodziwa niezależna do wiertarki o pojemności 12l super sprawa polecam. No i mój Stachu pomocnik jakich mało.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Witam.
Mam pytanko.
Posiadam kilka sztuk takich pił do metalu(zdjęcie w załączniku)
Dam radę coś z tego wykuć albo jakoś je wykorzystać?
Zrobiłem mały teścik- podczas kucia strasznie pęka.
Trzeba było by to najpierw wyżarzyć ?
Jaka dokładnie to może być stal?
Mam pytanko.
Posiadam kilka sztuk takich pił do metalu(zdjęcie w załączniku)
Dam radę coś z tego wykuć albo jakoś je wykorzystać?
Zrobiłem mały teścik- podczas kucia strasznie pęka.
Trzeba było by to najpierw wyżarzyć ?
Jaka dokładnie to może być stal?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
To jest hss. Nawet jest tam napisane jak się przyjrzysz.
Takie brzeszczoty stosujesz do wychodzących już z mody pił ramowych.
U nas z pękniętych brzeszczotów, po zeszlifowaniu zębów i zaostrzeniu krawędzi lekko po łuku, powstają fajne skrobaki(tak jak zaostrzona końcówka pilnika płaskiego).
Może warto to odsprzedać komuś kto używa piły ramowej, bo chyba nie są zbyt tanie.
Takie brzeszczoty stosujesz do wychodzących już z mody pił ramowych.
U nas z pękniętych brzeszczotów, po zeszlifowaniu zębów i zaostrzeniu krawędzi lekko po łuku, powstają fajne skrobaki(tak jak zaostrzona końcówka pilnika płaskiego).
Może warto to odsprzedać komuś kto używa piły ramowej, bo chyba nie są zbyt tanie.
-
manieksoma
- Kontakt:
Jak wykonać taki świder? średnica 16cm. Wyciąłem kółka o średnicy 16cm wywierciłem otwór pośrodku i rozciąłem. łącząc 3 kółka max co mogłem uzyskać to wymiar 13cm a mi potrzeba 60. Tak kombinuje że oni wycinają większe średnice i większy otwór środkowy dlatego mogą rozciągnąć je mocniej. A wy jakie macie pomysły?

- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
manieksoma pisze: Tak kombinuje że oni wycinają większe średnice i większy otwór środkowy dlatego mogą rozciągnąć je mocniej.
Obrazek
Trafne spostrzeżenie
Kontakt 517355290