ALLEGRO CIEKAWE PROPOZYCJE
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: ALLEGRO CIEKAWE PROPOZYCJE
do ubijania kotletów 
-
graffic
generalnie taki młotek służy do niczego - cytując klasyków
a na poważnie - generalnie jest to młotek ślusarski z naciętym obuchem - podobne młotki czasem się robi na potrzeby fakturowania różnych materiałów (najczęściej metali lub miękkich kamieni - i jest to indywidualna potrzeba) - podobny w konstrukcji młotek tylko o nacięciach w "piramidy" służy jako groszkownik do kamienia
ten młotek to samodzielna przeróbka
a na poważnie - generalnie jest to młotek ślusarski z naciętym obuchem - podobne młotki czasem się robi na potrzeby fakturowania różnych materiałów (najczęściej metali lub miękkich kamieni - i jest to indywidualna potrzeba) - podobny w konstrukcji młotek tylko o nacięciach w "piramidy" służy jako groszkownik do kamienia
ten młotek to samodzielna przeróbka
to jest tłuczek do schabowych xxl 
BIURO TECHNICZNE Dokumentacje urządzeń dla Urzędu Dozoru Technicznego
-
habeer
- Lokalizacja: Na Dolnym Śląsku piękne okolice, gmina Miękinia, Pisarzowice :)
to samo moja żona stwierdziła, tyle, że do tłuczenia starej wołowiny 
Sprzedający stwierdził, że ten młotek może służyć do prostowania blach w kowalstwie, ale teraz widzę, że nada się on do kuźni jak hipcio do baletu:)
kolejny przydaś
Sprzedający stwierdził, że ten młotek może służyć do prostowania blach w kowalstwie, ale teraz widzę, że nada się on do kuźni jak hipcio do baletu:)
kolejny przydaś
widziałem na YT jak gość takim damast kuł znaczy wzór wyrabiał śmiałem się że to tłuczek do mięsa ale tak wyglądał może to do tego
-
graffic
Habeer - nie przesadzałbym
jak będziesz kiedyś, potrzebował faktury na metalu to jest to dobre narzędzie (albo materiał wyjściowy na narzędzie) - mam podobne młotki i używam - fajnie przyśpieszają fakturowanie ręczne
jak będziesz kiedyś, potrzebował faktury na metalu to jest to dobre narzędzie (albo materiał wyjściowy na narzędzie) - mam podobne młotki i używam - fajnie przyśpieszają fakturowanie ręczne
Taki młoteczek to trochę schematyczna faktura ale grom wie kto jakiego kucia potrzebuje w danej chwili. U mnie młotki i bijaki wciąż zmieniają kształty, aczkolwiek taki młoteczek również bym wykorzystał.
Widzę u wszystkich, no prawie u wszystkich, zboczenie zawodowe. Jak młotek to zaraz do kucia
A może w Jeleniej żyje jakiś pomysłowy Dobromir? Reneq od razu poznał się na takim
A może w Jeleniej żyje jakiś pomysłowy Dobromir? Reneq od razu poznał się na takim
-
habeer
ten z Jeleniej to handlarz był. po akcencie bardziej Ślązak. faktem jest, ze miał wiele fajnego sprzętu i to w rozsądnych cenach.
-
habeer
szukam dla siebie kowadła i takie przykuło moją uwagę: https://www.olx.pl/oferta/zabytkowe-kow ... 62f5f9054b widzę je już jakiś czas na OLX, i cena w dół idzie. Proszę o uwagi czy warto by go było nabyć?
dziękuje z góry
dziękuje z góry
Bardzo dobre kowadło, bierz i nie pytaj bo kiedy o coś pytasz to zainteresowanych zaczyna być całkiem sporo. Zgarną z przed nosa i będziesz płakał.
Stan nawet ok na początek ujdzie, zabytkowe ono nie jest bo to odlew z prlu. Na twoim miejscu szukałbym Niemieckie dwurożne.
- BANAN
- arcyweteran forum
- Lokalizacja: Armaty pod Stoczkiem zdobywała wiara rękoma czarnymi od pługa
Kowadło jest ok. Ale cyfry na kowadle nie mają nic wspólnego z datą produkcji
jak najbardziej współczesne.
Kontakt 517355290
Ani grama.....jak już chcesz imadło kowalskie kupić to z zaczepem do mocowania do stołu i z równymi szczękami.....lepiej zapłacić więcej niż potem się z naprawą pi........ć xD