Poszukuję Książek Tematycznych

Sprawy bieżące

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Animal

Poszukuję Książek Tematycznych

Post autor: Animal » 10 sty 2017, 20:19

Witam poszukuję książek tematycznych o broni japońskiej od noży przez tanto po katany wiem że ludzie niechętnie się ich wyzbywają ale może ktoś ma i nie potrzebuje to proszę o priv pozdrawiam

Awatar użytkownika
Oshizuka
Kontakt:

Re: Poszukuję Książek Tematycznych

Post autor: Oshizuka » 11 sty 2017, 00:21

Jak coś to i ja się podpinam :)

graffic

Post autor: graffic » 11 sty 2017, 08:52

ja nie mam, nie moja działka zainteresowań :/

Awatar użytkownika
Kalina
Kontakt:

Post autor: Kalina » 12 sty 2017, 12:42

Ja mam Zdzisława Żygulskiego ,,Broń wschodnia'', pozbyć się nie chcę ale mogę rozdział o Japonii przesłać na priv (foto). Jeśli to by Cię jakoś urządzało, wiadomo że książka lepsza by była.

graffic

Post autor: graffic » 12 sty 2017, 13:34

Kalina pisze:Ja mam Zdzisława Żygulskiego ,,Broń wschodnia'', pozbyć się nie chcę ale mogę rozdział o Japonii przesłać na priv (foto). Jeśli to by Cię jakoś urządzało, wiadomo że książka lepsza by była.
hmm - nieee no, takimi pozycjami to ja dysponuję :D ale przyjąłem, że kolegom zależy na czymś bardzo specjalistycznym, a nie na literaturze ogólnie dostępnej :mrgreen: heheheh

Awatar użytkownika
Kalina
Kontakt:

Post autor: Kalina » 12 sty 2017, 13:44

Animal nie określił czy chce specjalistyczne, nie wiem na jakim poziomie jest jego wiedza, nie pamiętam treści jego poprzednich postów, gdzie być może można by napisać kolejną książkę. Więc ja z góry nic nie zakładałam :)

Awatar użytkownika
Animal

Post autor: Animal » 12 sty 2017, 16:06

No napisałem ogólnie o co mi chodzi . Szukam tematyki szczegółowej np ostatnio nabyłem książkę Henryka Sochy - TSUBY są tam dość szczegółowe opisy tej części miecza z poszczegolnych epok i prowincji wraz z ilustracjami i zdjęciami jakie stosowano grawery wymiary itp i czegoś takiego szukam .
Chciałbym nabyć coś o ostrzach tanto ale też szczegółowe opisy coś w ten deseń szukam po aukcjach niemal codziennie więc prędzej czy później coś się trafi i dlatego napisałem ten wątek czasem ktoś ma i leży w szafie a drugiemu sie przyda ale dziękuję Kalina za odzew pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „OGŁOSZENIA - announcements”