bey pisze: ↑04 wrz 2026, 21:37
Oooo... dmuchawa z parksidea patent na mobilne palenisko, ciekawe i zmyślne. Ale kowadło za to pewnie bardzo głośne

Na ile czasu ciągłej pracy starcza bateryjka w dmuchawie ?
Poczyniłem już postęp w kwestiach dmuchawy i kupiłem takie cudo produkcji azjatyckiej.
https://allegro.pl/oferta/dmuchawa-do-g ... 8363928693
Zależało mi na potencjometrze z uwagi na dość dymiący materiał grzewczy i relatywnie małą ilość materiału do pomieszczenia na palenisku. Docelowo wyspawam sobie kotlinke z blachy. Mam w sumie tutaj rozkminy odnośnie podwójnego paleniska (punktowe i wzdłużne) z możliwością zmiany kierunku nadmuchu.
Jeśli chodzi o kowadło to chce przetestować niestety vevora 50kg bo patrząc na ceny na giełdzie kowalskiej na fb to ręce opadają a na kowadło za 2,5 tysia przyjdzie czas. Póki co ratki zero i najwyżej to skończy jako potykacz.
Dmuchawy za długo nie testowałem bo paradoksalnie dawała za duży cug jak na dojście powietrza tj. Stara rura grzejnikowa że szczelinami nacietymi diaxem i za spawana z jednej strony

czas pracy to chyba z 3h przerwami na baterii 4ah. Mogę sprawdzić
Zdaje sobie sprawę że to skrajne druciarstwo ale chce małymi kroczkami rozwijać warsztat wraz z własnymi umiejętnościami