Mam na imię Roman i mieszkam w Krakowie. Pomimo, że zajmuję się czymś innym zawodowo, to zawsze ciągnęło mnie do majsterkowania i technicznej strony życia
Kowalstwo pociągało mnie już od dawna, dlatego przyszedł moment, że postanowiłem sprawdzić się w tej dziedzinie
Jeżdżę często na wieś koło Krakowa, gdzie za płotem mam sąsiada - 93 letniego Kowala (jego ojciec też był Kowalem). Często z nim rozmawiam i chyba po ostatniej rozmowie z nim postanowiłem się tym zająć . Tak na marginesie: chciałbym mieć taką krzepę, jak ten 93 letni Kowal, szacun.
Znalazłem Wasze forum i od razu spodobały mi się zasady tu panujące: duża fachowość, chęć pomocy i wysoka kultura. Dlatego głęboko wierzę, że z Waszą nieocenioną pomocą (wiedza i doświadczenie) uda mi się poznać trochę tej "tajemnej" wiedzy o kowalstwie i spędzić z Wami miło czas
Obecnie jestem na etapie "organizowania" małej kuźni + warsztatu u brata koło Krakowa (ja sam nie mam warunków lokalowych na kuźnię). Namówiłem go na udostępnienie pomieszczenia, tym bardziej, że on też się tym interesuje. O kwestie techniczne związane z kuźnią i jej wyposażeniem, zapytam Was pewnie w innym wątku (będę potrzebował Waszej wiedzy).
Dobrej niedzieli dla Wszystkich Kowali