Wiertarka/Wkrętarka
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Wiertarka/Wkrętarka
Witam
W miarę powolnego posuwania się prac z kominem/okapem zauważyłem, że brakuje mi maszynki którą mogę wywiercić otwór. Posiadam starą wiertarkę celma jednak ma ona takie bicie że jak wiercę otwór 8mm to wychodzi 10mm do tego wiertła szybko się tępią. Mam również taniego, zielonego, słabego bosch za punkty z bp. Poszukuję więc wiertarki którą wywiercę otwór do 10mm bez problemu i nie potrwa to 30 minut. Kwota jaką mogę przeznaczyć to około 400zł. Moglibyście mi doradzić co kupić? Czy lepiej kupić wiertarkę a może wkrętarkę? Z jakiej firmy?
W miarę powolnego posuwania się prac z kominem/okapem zauważyłem, że brakuje mi maszynki którą mogę wywiercić otwór. Posiadam starą wiertarkę celma jednak ma ona takie bicie że jak wiercę otwór 8mm to wychodzi 10mm do tego wiertła szybko się tępią. Mam również taniego, zielonego, słabego bosch za punkty z bp. Poszukuję więc wiertarki którą wywiercę otwór do 10mm bez problemu i nie potrwa to 30 minut. Kwota jaką mogę przeznaczyć to około 400zł. Moglibyście mi doradzić co kupić? Czy lepiej kupić wiertarkę a może wkrętarkę? Z jakiej firmy?
Szukając różnych informacji o swojej celmie znalazłem takie coś http://www.celma.com.pl/produkt/6 . Wydaje mi się że to w miarę dobra i tania wiertarka. Co o niej sądzicie?
Ja zakupiłem sobie wkretarke aku Worxa jest bardzo silna dla porównania próbowałem też Makite,ale nie dała rady wkręcić nawet 5 kotw , a Worx wkręcił 100szt na 2 bateriach do tego zakupiłem do montażu wiertarkę bez przewodową Bocha udar 36wolt 11 balustrad zamontowałem na dwóch bateryjkach do tego bateria ładuje się 15 min.Super wydajny sprzęcik.