Ustka - Swołowo 2012 TERMIN 3 - 5 SIERPNIA! PRZYJAZDY już 2
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Grzegorz K.
- Administrator
Chętnie bym się wybrał i syna zaciągnął nawet gdzieś obok zakwaterował. Obawiam się tylko, że z zawiasów itp. cienki jestem i nie chcę się wygłupiać, ale spróbuję być i brać udział na ile miejsca w przerwach użyczycie, a zakwaterowanie i żarełko to i tak wolę sam, bo po wegetariańsku to zwykle nikt nie gotuje
będę zerkał jak sprawy się układają i ustawiał czasowo choćby, żeby Was spotkać i się pogapić 
ps. macie już ten plakacik?
ps. macie już ten plakacik?
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator
Witam ,
wiele rozmawialiśmy w Wojciechowie na temat „ Forum Kowalskiego” i dużej pracy jaka jest wnoszona przez jego członków i osoby na nim zarejestrowane w rozwój i podtrzymanie kowalstwa. Panie i Panowie naprawdę piękna praca
Myślę że już najwyższy czas aby zwiększyć kroki prowadzące do lepszego poznania się i zacieśniania wzajemnych kontaktów. Impreza w Swołowie może ma trochę inny charakter jak Wojciechowska , jednak na końcu każdej z nich jest jedno , spotkać się w sympatycznym gronie i wymienić się doświadczeniami z innymi . Myślę że aby mieć przyjaciela trzeba tak naprawdę poznać jego zwyczaje. Wiele osób wśród obu stowarzyszeń nie rozumie niektórych zwyczajów drugiej strony i to może być powodem pewnych niedomówień. Dlatego wierzę że miłym akcentem będzie jak w Swołowie pojawi się Marcin Czarnecki z Koszalina i postara się przybliżyć , oczywiście przy kowadle
czym są i czym różnią się tak naprawdę warsztaty, spotkania i zawody odbywające się w Wojciechowie . Postaci Marcina chyba nie muszę przybliżać bo jest postacią bardzo rozpoznawalną w środowisku a jedynie nadmienię że jest On członkiem „Stowarzyszenia Kowali Polskich”. Bardzo bym prosił o Jego ciepłe przyjęcie. Dziękuję i życzę naprawdę udanej imprezy 
wiele rozmawialiśmy w Wojciechowie na temat „ Forum Kowalskiego” i dużej pracy jaka jest wnoszona przez jego członków i osoby na nim zarejestrowane w rozwój i podtrzymanie kowalstwa. Panie i Panowie naprawdę piękna praca
- Grzegorz K.
- Administrator
Wszyscy "Olka" znamy i lubimy. Miło będzie się razem spotkać. Jak to mówią gość w dom, bóg w dom. Jego obecność na pewno nikomu nie będzie przeszkadzała. Może nawet uda mi się go upchnąć w jednej z grup roboczych... zobaczymy 
Co do stosunków SKP i SFK. Różnic między nami nie da się zniwelować bo wymagało by to całkowitej wymiany personelu, a na takie czystki etniczne nikt się nie zgodzi
Bardzo dobrze, że środowisko się w ten sposób polaryzuje. Obie drogi są bardzo ważne i potrzebne. Najważniejsze jest meritum sprawy - rozwój kowalstwa oraz, jak to powiedział kolega "Umi", miłe spotkania
Ja myślę że nie ma co specjalnie przybierać przesadnie pompatycznej formy, ale zaryzykuję stwierdzenie, że stosunki dyplomatyczne zostały nawiązane.
Co do stosunków SKP i SFK. Różnic między nami nie da się zniwelować bo wymagało by to całkowitej wymiany personelu, a na takie czystki etniczne nikt się nie zgodzi
Ja myślę że nie ma co specjalnie przybierać przesadnie pompatycznej formy, ale zaryzykuję stwierdzenie, że stosunki dyplomatyczne zostały nawiązane.