Pierwsze zlecenia
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Te zgrubienia farby to są właśnie jak moczyłem pędzel w farbie to go nie wytarłem i stąd te zgrubienia, jeszcze będę robił drzwiczki kominkowe też będą patynowane bo to ma być komplecik do kominka razem z tą szufladką, to się bardziej przyłożę do tego patynowania.
Blacha jest po fakturowana a płaskownika już nie robiłem bo by się to zlało.
Blacha jest po fakturowana a płaskownika już nie robiłem bo by się to zlało.
Biorąc pod uwagę to jak zaczynałeś i każdą rzecz robiłeś z gotowców to uważam, że wykonałeś olbrzymi krok do przodu i mam cichą nadzieję, że tak już pozostanie. Fakturowanie trochę mi nie pasuje, a to z powodu diametralnie innej techniki użytej do fakturowania ramy z płaskownika i większej, zewnętrznej ramy oraz drzwiczek blaszanych. Oba elementy mało się ze sobą komponują. Tak ogólnie to fajna robota.
- Grzegorz K.
- Administrator
Drzwiczki są o tyle ciekawe, że nie masz dużego doświadczenia, a to przekłada się na małą precyzję w wykonaniu elementów
. Jednak w kowalskich robotach ten brak precyzji dodaje specyficznego smaczku i oryginalności. Niekiedy biorę człowieka z ulicy do fakturowania materiału i niestety robi to lepiej niż ja sam, właśnie dlatego iż wykonuje to mało dokładnie.......Śrubonity- myślałem, że tylko ja używam tego określenia.
bo jak się wkręci śrubę i klepnie z obu stron to robimy nit, no a jeżeli nit jest ze śruby to mamy śrubonit. 
-
Krzysztof Assman
-
Krzysztof Assman