Ręką Ariesa wyklepane
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Re: Ręką Ariesa wyklepane
Sobotni wieczór zaowocował nowymi kleszczami. Inspiracją był pewien foto-tutorial z pierwszego zdjęcia. W sieci można też znaleźć filmik jak takie kleszcze robić. Kleszcze są dość solidne - zrobione z płaskownika 10X30; stal c45. Będą do większych kawałków o przekroju kwadratowym w rozmiarze od 16 do 22 mm.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Gdy trudu brak, maestrii brak"
Lipali
Lipali
Fajne, zazdroszczę talentu.
Dzięki za podzielenie się tutorialem
Dzięki za podzielenie się tutorialem
Kilka drobiazgów - głównie na handel przy okazji festynów, plenerów, itp.
Lipali
Lipali
wieszak na desce spoko
"Nie my należymy do świata, lecz świat należy do nas, więc...."
Zainspirowany tematem prac w "Kurpiowskiej", postanowiłem też zrobić dziadka (może bardziej barana
) do orzechów.
Lipali
Lipali
Ładnie i w dobry guście, podoba mi się.
Orzechy łupie?
Orzechy łupie?
No bardzo ładnie... a to kółko pod baranią brodą nie przeszkadza w łupaniu orzechów laskowych? chyba, że dziadek tylko do włoskich, te jednak obce są dla naszej przyrody...
Dziadek z myślą o włoskich. A kółko skutecznie zabezpiecza przed zgnieceniem wsadzonego beztrosko palucha 
Lipali
Lipali
Żeby nie było, że psioczę a sam nic nie pokazuję...
Taki świeczniczek wykombinowałem. Zainspirowałem się podobnym modelem zauważonym w jednej z usteckich knajp (oryginał był chyba ze szkła)
Materiał, to pręt [|] 18.
Taki świeczniczek wykombinowałem. Zainspirowałem się podobnym modelem zauważonym w jednej z usteckich knajp (oryginał był chyba ze szkła)
Materiał, to pręt [|] 18.
Lipali
Lipali
Mała rzecz a cieszy!
Prototypowy uchwyt do komody (ostatecznie ma być 6 szt.). Pomysł i projekt - na zlecenie klienta.
Materiały: blacha 3mm i pręt fi8. Wielkość - serduszko na planie kwadratu 6cm. Kółeczko zgrzewane (już mi ta sztuka idzie coraz lepiej - normalnie magia
)
Całość czerniona w.......smalcu. Odkryłem, że czernienie w smalcu idzie znacznie lepiej niż w oleju (może chodzi tu o temperaturę w której czynnik się przypala na metalu). Czernienie w smalcu też mniej smrodu daje.
Prototypowy uchwyt do komody (ostatecznie ma być 6 szt.). Pomysł i projekt - na zlecenie klienta.
Materiały: blacha 3mm i pręt fi8. Wielkość - serduszko na planie kwadratu 6cm. Kółeczko zgrzewane (już mi ta sztuka idzie coraz lepiej - normalnie magia
Całość czerniona w.......smalcu. Odkryłem, że czernienie w smalcu idzie znacznie lepiej niż w oleju (może chodzi tu o temperaturę w której czynnik się przypala na metalu). Czernienie w smalcu też mniej smrodu daje.
Lipali
Lipali