Efekty wolnego czasu Portera
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Cierpliwość popłaciła
(trochę to trwało)
Bardzo fajna praca, ale ja bym nie malował, najwyżej lakierem do metalu matowym lub woskiem zabezpieczył. Wcześniej, te miejsca, które liznęła szlifierka (nogi mi się wydaje), podgrzałbym w palenisku dla wyrównania koloru.
Wg mnie, malowanie na kolorowo zrobi wrażenie jarmarcznego gadżetu , ale to tylko moja opinia.
Bardzo fajna praca, ale ja bym nie malował, najwyżej lakierem do metalu matowym lub woskiem zabezpieczył. Wcześniej, te miejsca, które liznęła szlifierka (nogi mi się wydaje), podgrzałbym w palenisku dla wyrównania koloru.
Wg mnie, malowanie na kolorowo zrobi wrażenie jarmarcznego gadżetu , ale to tylko moja opinia.
To jeśli zdjęcia sa za duże to je jeszcze pomniejszać będe
i tak juz pomniejszam je dwukrotnie
a rynce zrobiłem właśnie dłuższe ale je potem skróciłem bo nie pasowało do krzyża zbytnio
a ja to wszystko palnikiem robię bo by mnie troche za drogo koks wyszedł
miałem zamiar go pomalować na czarno i patyną jakąś go wykończyć ale zastanowię się nad zabezpieczeniem żeby wyglądało na stu procentową kucizne 
Tak jak napisał Bobodar, Wyrównaj kolory i daj bezbarwną pastę kiwi, jest o tyle lepsza od wosku, że trwale zabezpiecza przed korozją, również jest na bazie wosku jednak odróżnia ją to, że nie smaruje. Opisywany efekt uzyskasz dzięki paście do butów kiwi i nie kombinuj z innymi pastami bo już to przerobiłem. Odrobinę dłuższe ręce pasują do zwisającej z krzyża postaci i jeśli nie spasowały się na długość to powinieneś odsadzić od krzyża tułów i ręce przesunąć ku tyłowi. Link pokazuje o czy mówię chociaż nie mówię, że ma być tak mocno. http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci ... Poland.jpg
-
egojack1
-
egojack1
Jasne, oczywiście, tym bardziej, że zdaje sobie sprawę, że kucie postaci ludzkiej, szczególnie półnagiej jest moim zdaniem bardzo trudne, tak, aby była naturalna. Rzeźbienie, malowanie zresztą pewnie też. Nie na darmo da Vinci prowadził studia anatomiczne...Jacek-Sz pisze:egojack1, Chłopak ma dopiero 17 wiosen więc niedociągnięcia będą się przydarzać.
Zwróciłem uwagę na ten brzuch, ale praca ogólnie bardzo ciekawa. Wyraz twarzy jest właściwy, a to trudno chyba osiągnąć. Przepaska biodrowa też bardzo naturalna.
Egojack1, Jezus do wypasionych raczej nie należał, a ludziska w tamtym czasie bardziej byli "żylaści", bo cokolwiek robili, to raczej wykorzystując własną siłę, w przemieszczaniu korzystali przeważnie z własnych nóg, nawet na ośle jadąc trzeba było balansować ciałem żeby się nie zje... nie spaść.
A tłuszczyk na ciałku to domena raczej bogatych była. No i trzeba wziąć pod uwagę, że pewnie z bólu się spiął, stąd ten kaloryfer. Porter97, jest OK
A tłuszczyk na ciałku to domena raczej bogatych była. No i trzeba wziąć pod uwagę, że pewnie z bólu się spiął, stąd ten kaloryfer. Porter97, jest OK