ZŁOTÓWKA na STARĄ KUŹNIĘ (zbiórka)

Sprawy bieżące

Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel

Awatar użytkownika
Katana_Blade

Re: ZŁOTÓWKA na STARĄ KUŹNIĘ (zbiórka)

Post autor: Katana_Blade » 01 lis 2017, 15:19

Cegełka poszła powodzenia, niech rzetelna wiedza kowalska rozszerza się i nie ginie w stertach kurzu :)
"Miecz jest ciałem, cięcia i pchnięcia są jego funkcjami"
Staram się pisać poprawnie po polsku!

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 04 lis 2017, 08:27

Chciałem potwierdzić, że kuźnia została odkupiona!

Bardzo Wam dziękuję za pomoc bo bez tego to by była z tego szopa przy jakimś domu weselnym a nie kuźnia.

Wszystko będę dokładnie opisywał, tylko teraz muszę zaległości nadrobić z innych tematów.

Masakroza
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

succussio
Kontakt:

Post autor: succussio » 15 maja 2018, 14:04

Jak rozwój sytuacji?
Napisz coś bo od pół roku brak info.
Kiedyś to skończę.

Awatar użytkownika
Nikiel
Administrator

Post autor: Nikiel » 15 maja 2018, 16:54

Cześć,
Tak sprawa wygląda, że w jesieni bym tego nie był już w stanie ogarnąć. Dni były krótkie i mądrzy koledzy doradzili, żebym tego nie ruszał do wiosny bo spierdzielę. Więc wywiozłem wszystko co się dało. Rozebrałem komin, załatałem otwór w dachu i przyszła zima. Właściciel pozwolił mi to zabierać na wiosnę. Teraz jest wiosna i mnie skręca, żeby to przenieść ale czekam aż moi pomocnicy będę na miejscu. Na razie mają montaż w świecie i to jeszcze potrwa kilka tygodni. Rozumiem zniecierpliwienie darczyńców. Też się niecierpliwię (jak cholera). Wiem jednak, że kuźnia stoi już tyle lat w stanie prawie idealnym i nie chcę jej zmarnować przez moją głupotę. Chcę to zrobić jak najszybciej ale też najlepiej jak to tylko możliwe.
ludzie dzielą się na dwie grupy:) pierwsza grupa to ludzie, którzy dzielą ludzi na dwie grupy, a druga to ludzie którzy tego nie robią :P

graffic

Post autor: graffic » 15 maja 2018, 19:29

cóż... czekamy zatem na szczęśliwy finał :)

jak będziesz miał foty z operacji przenosiny - to wrzucaj - jestem bardzo ciekawy !

succussio
Kontakt:

Post autor: succussio » 21 maja 2018, 15:26

Posucha bo mam dużo pracy, zrastam się po wypadku motocyklowym (prawy bark ale młotek już trzymam), przerabiam warsztat żeby mieć więcej miejsca na kucie, a obecnie robię małą prasę do kucia. Za dużo zajęć za mało czasu. Nie mam się za bardzo czym chwalić więc się nie udzielam.
Kiedyś to skończę.

adamw2@op.pl

Post autor: adamw2@op.pl » 17 lip 2018, 23:01

Witam, Jeszcze się nie przedstawiałem na forum ale widząc ten temat muszę napisać. Panie Nikiel jak jeszcze Pan tego nie przenosił to chętnie przyjadę i pomogę. Mam około 50 km do Jasła i chętnie się rozerwę :-)
Proszę dać znać czy coś się dzieje w temacie.

graffic

Post autor: graffic » 18 lip 2018, 07:37

adamw2@op.pl

....no to zapraszamy do powitalni :) szybciutko !

ODPOWIEDZ

Wróć do „OGŁOSZENIA - announcements”