Ściepa Narodowa
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
- Grzegorz K.
- Administrator
Ściepa Narodowa
Witajcie
Do 6 marca musimy odłożyć nieco grosza na serwer. Dlatego ogłaszam wszem i wobec Ściepę Narodową. Bardzo proszę o wszystkie szczegóły pytać wyłącznie na PW majstra Salaputro.
Jak uzbieramy ile trzeba ogłoszę zakończenie ściepy.
Pozdrawiam!
Do 6 marca musimy odłożyć nieco grosza na serwer. Dlatego ogłaszam wszem i wobec Ściepę Narodową. Bardzo proszę o wszystkie szczegóły pytać wyłącznie na PW majstra Salaputro.
Jak uzbieramy ile trzeba ogłoszę zakończenie ściepy.
Pozdrawiam!

-
Krzysztof Assman
Witam . Widzę , że problemy są ze zbiórką kasy . Przykre to . Ale czy nie można by umieścić na forum reklamy płatnej ? I niech by taka reklama pracowała na utrzymanie serwera . Myślę , że całkiem śmiało można by było kilka takich reklam umieścić na stronie głównej i nikomu by to nie przeszkadzało . A może część istotną forum udostępnić po zapłacie ? Ludzie muszą mieć bata nad soba , by zapłacić . A jeżeli opłata dobrowolna , to nagle wąż do kieszeni wchodzi .
Na niektórych forach jest stosowana taka forma finansowania czy częściowego finansowania forum.
Reklamy.
Oraz możliwość wyłączenia reklam dla poszczególnych userów po uiszczeniu jakiejś tam określonej opłaty.
Krzysztof Assman z tym batem to przesadzasz jeśli zablokuje się część forum i będzie się udostępniać tylko za opłatą, stracicie wielu użytkowników którzy odpłyną na fora o podobnej tematyce.
Reklamy.
Oraz możliwość wyłączenia reklam dla poszczególnych userów po uiszczeniu jakiejś tam określonej opłaty.
Krzysztof Assman z tym batem to przesadzasz jeśli zablokuje się część forum i będzie się udostępniać tylko za opłatą, stracicie wielu użytkowników którzy odpłyną na fora o podobnej tematyce.
Talkus nie znasz polaków. Mamy zasadę zastaw się, a postaw się ale nie dotyczy ona jednak forów.
Przymusowe opłaty wywołują u nas torsje, a znam to z kilku forów na których działałem jako moder.
Jedynym rozwiązaniem przeważnie pozostają reklamy, możliwość wyłączania reklam dla poszczególny userów za opłatą, lub dobrowolna zrzutka.
Zresztą przy stałych opłatach wchodzą już kwestie podatkowe, ba przy wszystkich zbiórkach na fora też wchodzą, ale jest to już trudniejsze do udowodnienia w przypadku dobrowolnych zrzutek.
Przymusowe opłaty wywołują u nas torsje, a znam to z kilku forów na których działałem jako moder.
Jedynym rozwiązaniem przeważnie pozostają reklamy, możliwość wyłączania reklam dla poszczególny userów za opłatą, lub dobrowolna zrzutka.
Zresztą przy stałych opłatach wchodzą już kwestie podatkowe, ba przy wszystkich zbiórkach na fora też wchodzą, ale jest to już trudniejsze do udowodnienia w przypadku dobrowolnych zrzutek.
Wcześniej to przewidziałeś, byłem świadkiem. Moja ściepka będzie w następnym tygodniu bo do banku trzeba się bujnąć. Pomysłu nie mam na wyegzekwowanie kasy ale nakaz wstawiania okrojonych fotek przyda się na pewno. Ciekawi mnie tylko jedno, a mianowicie niedawno była ściepka i z tego co pamiętam to miał być spokój z serwerem przez długi czas, a tu masz babo placek, znowu braki ale jak popatrzeć właśnie na te fotki co to po kilka mega mają to i się dziwić nie ma czemu. 
- Grzegorz K.
- Administrator
- Grzegorz K.
- Administrator