Kemppi MinarcMig Adaptive 180
Moderatorzy: Nomad, BANAN, Marcin, Nikiel
Kemppi MinarcMig Adaptive 180
http://www.youtube.com/watch?v=OaJ0dPZu ... re=related
przymierzam się do zakupu tego migomatu, miał może ktoś z takim do czynienaa? może jakieś spostrzeżenia
przymierzam się do zakupu tego migomatu, miał może ktoś z takim do czynienaa? może jakieś spostrzeżenia
- Salaputro
- Administrator
- Kontakt:
Dobry sprzęt jako uzupełnienie warsztatowe do prac montażowych (wszędobylski ze względu na gabaryty), doskonały do spawania blach (grubsze detale też pospawa) i co ciekawe wchodzi do niego szpula drutu 5 kg. Miałem okazję spawać nim kilkakrotnie (ma takowego mój dobry kolega) i mogę z całą odpowiedzialnością polecić.
jedno co zauważyłem maszynka ta ma dwu-rolkowy podajnik drutu, a to jest "ekonomiczne" rozwiązanie. Miałem kiedyś Esaba dwu-rolkowego i powiem, że po czasie zdarzało się, że rolki łapały uślizg. Jeżeli chcesz mieć pewność działania szukaj czegoś z 4 rolkami.
Kempi to dobra marka spawarek, a prądu spawania nigdy za dużo.
Kempi to dobra marka spawarek, a prądu spawania nigdy za dużo.
Ja mam coś takiego już półtora roku troche tym spawam około 5kg drutu na tydzień nie miałem z ta maszyna żadnych problemów poza tym nierdzewkę i aluminium tez super spawa szczerze zachecam do zakupu a podobno od przyszłego roku ma wyjść 200setka ale dilerzy jeszcze nie wiedzą ile to ma kosztować acha dysza ok 14 zł*izolator 6zł ogólnie jestem bardzo zadowolony i szczerze polecam jak coś to chetnie odpowiem na wszystkie pytania co do tego sprzętu.
też słyszałem że ma wejść nowy model , ponoć UE narzuciła jakieś inne normy na wykorzystanie energii elektrycznej (lepsza sprawność) ma być 200 lub nawet 220A , z drugiej strony ESAB robi model 200A, podobnej klasy i w lepszej cenie więc sam już na razie nie wiem, czekam bo znajomy siedzi w temacie spawarek dosyć głęboko (jest serwisantem) na dniach mam się dowiedzieć co wybrać
Demokracja - ustrój w którym dwóch meneli spod budki z piwem ma dwa głosy, a profesor uniwersytetu jeden.
ja mam kempiego 180 juz 3 lata spawam powiedzmy 5 kg drutu na 2 tyg nie miałem z nim żadnego problemu spawałem nim już wszystko nierdzewkę aluminium a na montaże jest niezastąpiony jeśli kto by chciał kupić polecam sklep lider z chrzanowa wystawiają tez na allegro, podobno wyszła już 200 muszę sie tam do nich wybrać obejrzeć aczkolwiek oglądałem evo minarc 150 szału nie ma materiały jakieś
lichsze przynajmniej w moim odczuciu